Törene, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan KARAL ile Osman Aşkın BAK, AK Parti Rize eski Milletvekili Nusret BAYRAKTAR, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAZANCI, Çaykur Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan YILMAZ, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan GÜLTEKİN, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim ÖZGÜN, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun MERTOĞLU ile Vakıf üyeleri, il yöneticileri, üniversite yöneticileri ile akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

BÖLGE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Karal, “Ardeşen Turizm Fakültesi, dünyada koruma altına alınmış 200 adet vadiden bir tanesi olan Fırtına Vadimizin turizm yatırımlarında cazibe merkezine dönüşmesinde, Ayder’imizin bir turizm noktası olmasındaki ilerlemesine ve bölgemizde yapılması planlanan, çalışmaları fiilen başlayan Rize Havalimanı’nın da gerçekleşmesiyle beraber bölgede gelişecek turizm yatırımlarına yetişmiş insan kaynağı sağlayacak çok önemli bir projenin adıdır” diye konuştu.


KARAL’DAN NUSRET BAYRAKTAR’A TEŞEKKÜR

Ardeşen’e Turizm Fakültesi’nin kazandırılmasında AK Parti Rize eski Milletvekili Nusret Bayraktar’ın emeklerinin büyük olduğunu söyleyen Karal ,”Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi her geçen gün biraz daha büyüyor ve gelişiyor. Üniversite Rize Merkez’deki mevcut kampüsüyle yeterli kalmıyor, ilçelerdeki eğitim binalarıyla Rize’mizin geleceğine ışık tutmakta, aynı zamanda uluslar arası bir üne de kavuşacaktır. Gerek mevzuat, gerekse fiziki şartların olgunlaşması ve yöresel mimariye uygun mükemmel bir dizaynın ortaya konmasında değerli ağabeyim Nusret Bayraktar’ın ciddi emekleri vardır. Kendisine özellikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.


TAM DONANIMLI BİR EĞİTİM KURUMU

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman konuşmasında fakülte binasıyla ilgili bilgiler vererek, “İki bloktan oluşan ve toplam 12.000 metrekare inşaat alanına sahip olan Turizm Fakültesi binasında 14 derslik, 4 anfi, 2 bilgisayar laboratuvarı, farklı etkinlikler için 6 öğrenci atölyesi, 500 kişilik konferans salonu, kütüphane, 20 akademisyen odası ve idari bölüm bulunuyor. Ayrıca, Fakülte binası içerisinde Fındıklı ve Pazar’daki fakülte ve yüksekokullarımıza da hitap edecek mutfak yer alacak” dedi.


Tören, Turizm Fakültesi’nin hayırlı hizmetlere vesile olması için Ardeşen ilçe Müftüsü Yaşar ZENGİN’in dua etmesi ve protokol üyeleri tarafından fakülte binasının ilk harcı için butona basması ile sona erdi.