Bahçeşehir Kolejleri olarak kurdukları Metodbox adını verdikleri özel bir dijital platformla uzaktan eğitime devam ettiklerini belirten Sonkaya öğrencileri çok özlediklerini ve yüz yüze eğitimi sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Türkiye'de ilk kez Rize Bahçeşehir'de kurulan Greenbox laboratuvarı ile öğrencilerin sosyal medya konusunda bilinçlendirilmeye çalışıldığını belirten Aziz Sonkaya: “Pandemi sürecinde eğitimimizi metodbox üzerinden vermeye başladık. Bu sistemle biz okulu alıp tamamen dijitale taşıdık. Bize gelen günlük, haftalık yönergeleri alarak ekrana taşıdık. Ekrana taşırken, çocukların alması gereken hem tasarımsal hem uygulamaya yönelik becerilerini de ev iklimine uygun olarak metodbox'un içerisine tasarlandı.

Bu sistem Türkiye genelinde oldukça başarılı oldu ve velilerimizden güzel tepkiler aldık. Biz Rize Bahçeşehir'i kurarken 14 atölye açtık. Bu atölyelerde, çocukta tasarım becerisi, bilişim okuryazarlığının gelişmesini hedefledik. Siber güvenlik, yapay zeka, dron pilotluğu gibi atölyelerle öğrencileri yeni yüzyıla hazırlayacak becerilerle donatmaya çalışıyoruz. T

ürkiye'de ilk kez Rize Bahçeşehir'de kurulan Greenbox laboratuvarı ile çocuklara sosyal medya becerisi katarak sosyal medya etiği ve mahremiyeti oluşturma konularında bilgilendiriliyor. Bütün atölyelerimiz de hazırlıkları yaptık, bu becerileri çocuklarımıza kazandırılacak ortamları hazırladık, yüz yüze eğitimi sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.