Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Irak’ın Erbil kentinde Arap ve Kürt üniversiteleri rektörlerinin katıldığı toplantıya başkanlık etti.
Toplantıda Kerkük Üniversitesi Rektörü Dr. Abbas Taki, Musul Üniversitesi Rektörü Obay Dewachi, Duhok Üniversitesi Rektörü Dr. Mosleh Dosky ile Zaho Üniversitesi, Newroz Üniversitesi, Anbar Üniversitesi, Tikrit Üniversitesi, Telafer Üniversitesi rektörleri ve diğer önemli üniversite rektörleri hazır bulundu.
Toplantıda Irak üniversiteleri ile Uluslararası Üniversiteler Konseyi arasında. işbirliği ve koordinasyon konuları ele alındı.
Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “IŞID teröründen dolayı eğitim veremeyen üniversitelerin akademisyen ve öğrencilerinin durumlarını tekraren görüştük. Daha önce Türkiye de Ankara da toplanmış YÖK ile görüşmüş terörden dolayı mağdur olan akademisyenlerin kendi mesleklerini yapabilmeleri ve öğrencilerin üniversitelerimizde eğitim alabilmeleri kararlarını almıştık.Biz Uluslararası Üniversiteler Konseyi olarak hiç bir ayrım yapmadan Türkiye üniversiteleri ile Irak üniversiteleri arasında işbirliği yapılması için her türlü yardım ve desteğe hazırız” dedi.