Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 1 Kasım seçimleri ile milletin umudunu AK Parti’de gördüğünü belirterek, “Bizim zenginliklerimizi ayrılıklarımız olarak ortaya koymak istiyorlar. Dün yine terör örgütünün o canileri bu ülkeye öyle bir iş yapmış ve öyle bir provokasyonun altına imza atmıştır ki yine bizi üzüntüye terk etmiştir” dedi.
AK Parti Trabzon Kasım Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı bir restoranda gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il-ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve teşkilat mensupları katıldı. Geniş katılımlı gerçekleştirilen toplantı 7 Haziran Genel Seçimleri ve 1 Kasım Genel Seçimleri çalışmalarının yer aldığı sunumun teşkilat mensuplarının izletilmesiyle başladı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Haydar Revi, “Ülkemizin geleceği, milletimizin selameti için çok önemli bir seçimi geride bıraktık. 1 Kasım’da milletimiz bir kere daha bize inandı ve büyük bir teveccühle bu kutsal emaneti AK Parti kadrolarına, yani sizlere ve bizlere teslim etti. 1 Kasım seçimi için AK Parti büyük bir gayretle çalıştı. Ve 1 Kasım seçimi AK Parti için parlak bir zaferle neticelendi. AK Parti kısa vadeli hedefler peşinde koşmaz, küçük hesaplar yapmaz ve sorumluluktan asla kaçmaz. Milletimiz bir kere daha elini taşın altına koyana ve bu ülkenin gelecek hayallerine ortak olana oyunu verdi” şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 3 Kasım 2002’den bu yana milletin 50 gramlık oy pusulası ile kendi üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdiğini ifade etti. Birilerinin hesap yaptığını kaydeden Bakan Soylu, “Sadece bu toprakların içerisinde ve siyaset adına yapılan bir hesap değil. Türkiye’nin büyümesine, zenginleşmesine ve özgürleşmesine dahil bir hesabın içerisinde oldular. Anadolu medeniyetlerinin tüm fertlerinin evlatlarıyla ve aileleriyle olan ilişkilerini kıskananlar, bu toplumun bütün geleneklerini dünyanın hayranlıkla izlediği bütün özelliklerini terk etmesi için her türlü fitneyi üretmeye çalıştılar. Millet yine sabretti. Bu aziz millet omzumuza büyük bir sorumluluk vermiştir. 7 Haziran’dan sonra Türkiye’nin 1 Kasım’da yaşadığı tablo ile bu millet ülkeyi bir taraftan teröre, bir taraftan da ekonomik kaosun içerisine sokmaya çalışanlara karşı 50 gramlık oy pusulası ile geleceğini kendi belirlemiştir" ifadelerini kullandı.
"İstikametimizi oluşturmak istediğimiz güzergahı hep saptırmak istiyorlar” diyen Bakan Soylu, “Bizim zenginliklerimizi ayrılıklarımız olarak ortaya koymak istiyorlar. Dün yine terör örgütünün o canileri bu ülkeye öyle bir iş yapmış ve öyle bir provokasyonun altına imza atmıştır ki yine bizi üzüntüye terk etmiştir. Bir taraftan hukuk adamını katletmiş, diğer taraftan iki evladımızı şehit etmiştir. Verdiği mesaj aynıdır. Terörizm ile insanlığı disiplin altına almaya ve coğrafyamıza bir şekilde ayar vermeye çalışanlar yine aynı anlayışın içerisinde olmuşlardır. Bugün bizim için sabır, vakur ve temenni zamanıdır. Bugün bizim için birbirimizi daha iyi anlama zamanıdır. Sandığın ve demokrasinin Türkiye’ye verdiği gücü azaltmak istiyorlar. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine gitmek istediği bu istikametten ayırmak istiyorlar. Demokrasiden elde ettiğimiz güçle Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini ve zenginleşmesini, etrafındaki coğrafyayı bir huzur yeri haline getirmesini bertaraf etmek istiyorlar. Buna elbette ki müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
"ANKARA’DAKİ EVİMİZ EVİNİZ, MAKAMIMIZ ÇALIŞMA YERİNİZDİR"
“Trabzon’dan hiçbir gün ne zihnimizi ne aklımızı ne de ellerimizi ayırmayacağız” diyen Bakan Soylu, şunları söyledi:
“Ankara’da evimiz evinizdir. Bakanlıktaki makamımız çalışma yerinizdir. Bizim devlet anlayışımız milletin sahip ve egemen olduğu devlettir. Bakanlık da milletindir, çalışma yerimiz de evimiz de milletindir."
“TRABZON’UN ŞİFRESİNİ ÇÖZDÜK”
Trabzonspor’a şampiyonluk formasını giydireceklerini vurgulayan Bakan Soylu, şöyle konuştu:
“Kolları sıvamanın zamanıdır. Türkiye’nin en yaşanılabilir şehrini hep beraber kucaklayacağız. En yaşanılabilir şehir bayrağını her zaman taşımalıyız. Trabzon’da bir daha ki seçimde tüm vekillerimizi Ankara’ya götüreceğiz. Şimdi bir sonraki seçim için iddialı bir söz söyleyelim. Sizin de kulağınızda kalsın. Trabzon’da 6-0 kolaydır. Çünkü bu kardeşiniz Trabzon’un şifresini çözdü. Biz Trabzonspor’umuza şampiyonluk formayı giydireceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Yerine getirmek için büyük bir gayreti gerine getireceğiz. Şuna inanıyorum ki bu güzel şehrin insanlarıyla güzel hizmetlere hep birlikte imza atacağız.”
Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve milletvekilleri 1 Kasım’da aldıkları oy oranıyla ilk 3’e giren ilçelere plaket takdim etti.