İSTANBUL, () - İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık son sınıf öğrencileri bitirme projeleri kapsamında yeni bir farkındalığa imza attı. Türk Böbrek Vakfı ile ortak bir çalışma yürütülerek, ‘Böbreğiniz İçin Su İçin’ isimli eğitici seminer İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) konferans salonunda düzenlendi.

Seminer öncesinde, proje grubundan bir kişiye böbrek sağlığı ile ilgili farkındalık kazandırmak adına üzerinde projenin sloganının olduğu ‘böbrek maskotu’ giydirildi. Böbrek maskotu giyen kişi okulda gezdirilerek görüntüler kayıt altına alınarak seminerde izletildi. Böbrek sağlığı için vakıftan alınan el broşürleri de böbrek sağlığını koruma yolları ile ilgili bilgilendirmek amaçlı dağıltıldı. Türk Böbrek Vakfı (TBV) ile iş birliği içerisinde yürütülen projede, Proje Koordinatörü Ayşe Onat ve Diyetisyen Gökçen Efe böbrek rahatsızlıkları, beslenme düzeni, rahatsızlıkların tedavisi gibi konular ile bilgiler verdi.

Proje araştırma evresinde 100 kişilik bir öğrenci grubu üzerinde konuya ilişkin öğrencilere yapılan anket sonucunda ortaya çıkan veriler de katılımcılarla paylaşıldı. Araştırma, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay, Araştırma Görevlisi Nevra Üçler, İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fulya Beteş önderliğinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencileri Gamze Kır, Hatice Seda Özkan, Galip Kökçüoğlu, Gizem Demirel ve Görkem Seven tarafından ortaya konuldu. Anket sonuçlarına göre katılımcıların böbrek sağlığını koruma yolları ile ilgili, su içmenin dışında yeterli bilgiye sahip olmadığı sonucuna ulaşıldı.

Konuşmacılar, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencilerine ve bölüm başkanı Doktor Öğretim Üyesi Emel Tozlu Öztay’a davetlerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Etkinlik sonunda Tozlu, Türk Böbrek Vakfı Proje Koordinatörü Ayşe Onat ve Diyetisyen Gökçen Efe Aydın’ya plaketlerini takdim etti.