Türkiye’de yerel yönetim desteği alan tek üniversite olan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, öğrencilere sunduğu burs imkanıyla büyük talep görüyor.
’Educaturk Balıkesir Yüksek Öğretim Günleri’ kapsamında Balıkesir Üniversitesi’nde stant açan Esenyurt Üniversitesi, öğrencilerin akınına uğradı. Sağladığı bir çok burs imkanı ve bölümleriyle dikkat çeken Esenyurt Üniversitesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Yeşilköy 2001 Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı’na bağlı olarak kuruldu.
Educaturk Eğitim Fuarı’nda kurdukları stantta okullarını tanıtan Esenyurt Üniversitesi Tanıtım ve Halka İlişkiler uzmanı Yüksel Tuygun, ilgiden son derece memnun olduklarını ifade ederek, "Birçok öğrenci gelip bizlerden bilgi alıyor. Elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz" dedi.
Esenyurt Üniversitesi’ne talebin oldukça fazla olduğunu belirten Tuygun, "Öğrenciler özellikle bölümler ve burslarla ile ilgili sorular soruyor. Üniversitemizde de hem bölüm, hem de burs imkanları oldukça fazla. Bu yüzden talep de çok oluyor" şeklinde konuştu.
Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Ertürk ise Türkiye’de yerel yönetim desteği alan tek üniversite olduklarını söyledi. Esenyurt Üniversitesi’nin yerel yönetim desteği alması sebebiyle daha fazla burs verdiğini ve bir çok öğrenciye hitap ettiğini belirten Ertürk, "Öğrencilerimize yerel yönetimin desteğiyle daha ciddi, daha ucuz ve daha kaliteli bir eğitim yapmaya imkan sağlıyoruz. Şu anda üniversitemizde İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri gibi birimlerimiz bulunmaktadır. Üniversitemizde diğer üniversitelerden daha farklı ve çok çeşitli burslar veriliyor. Başarı bursundan başlayıp her bölüm için ayrı burslar var" ifadelerini kullandı.
Esenyurt’ta oturan öğrenciler için de diğerlerinden farklı olarak yüzde 30 daha fazla burs verdiklerini söyleyen Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Ertürk, "Ayrıca Esenyurt’un komşusu olan ilçelerde oturanlara yine yüzde 20 burs verilmektedir. Yani burs almak istemeyenlere bile adeta zorla burs verilmektedir. Bunun da nedeni mahalli idareler tarafından desteklenmiş olmasıdır" şeklinde konuştu.
Esenyurt Üniversitesi’nde bin 650 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bunların 550’sinin yüksek lisans öğrencisi olduğunu söyleyen Ertürk, "Bu yıl da YÖK’ten 3 bin 200 kontenjan istedik. Her bölümde çok çeşitli branşlarda öğrenci alacağız. Ama yeni bölümlerimizden bilhassa bu sene meslek okulumuzda Uçak Teknolojileri, Kabin Hizmetleri ve Sivil Havacılık bölümleri yeni ve farklı bölümlerdir. Sağlık Hizmetleri Meslek Okulu’nda Ortez Protez yeni bir bölümdür. Yine uygulamalı bilimlerde Muhasebe Bilgi Sistemleri, Bankacılık ve Uluslararası Lojistik Bölümü yeni bölümlerdir" şeklinde konuştu.
Esenyurt Üniversitesi’nin eğitim kadrosunun seçme bir kadrodan oluştuğunu da belirten Prof. Dr. Mümin Ertürk, "Eğitim kadromuz seçme bir kadrodan oluşmaktadır. Eğitim kadromuz hem üniversitede kendi alanında teorik olarak birikimleri var, hem de kamu ve özel sektörde çok önemli deneyimlerle gelmiş kadrolardır. Bu da öğrencilerin yetişmesi, hayata atılması ve hem de iş bulması bakımından iyi bir eğitim görmesini sağlayacaktır. Bir de üniversite öğrencilerimiz Esenyurt bölgesindeki sanayi tesislerinde iş içi eğitim göreceklerdir. Bunun sonucunda da tecrübeli, uygulamanın içinden gelen öğrenciler olarak hayata atılacaklar ve bu da iş bulmakta kendileri için bir avantaj sağlayacaktır" dedi.