Çayeli Kaymakamlığı 8. sınıf öğrencilerine, 29-30 Nisan 2015 tarihinde düzenlenecek olan, TEOG 2. dönem merkezi ortak sınavları için “TEOG Kamp Günleri” düzenledi.

Vali Ersin Yazıcı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)’na hazırlanan 8.sınıf öğrencilerini ziyaret ederek sınav öncesi onlara moral verdi. Çayeli Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, kursları gezerek öğrencilerle sohbet edip başarı diledi. Kaymakam Turgay Ünsal, Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Iain Anderson, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Şahin’in de katıldığı programda Vali Yazıcı, “Kaymakamlığımız başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve öğretmenlerimizin desteğiyle güzel bir organizasyon yapılıyor. TEOG Sınavına girecek olan çocuklarımız burada kamp yapıyorlar. Öğretmenlerimiz ve velilerimiz de onlara destek veriyor.” dedi. Açılan kursta öğrencileri ziyaret ederek motive eden Vali Ersin Yazıcı, “Bir şeyi başarabilmek için öncelikle inanmak gerekir. Çünkü inanmak başarının yarısıdır. Onun için geleceğe güvenle bakın ve hedeflerinizi yüksek tutun. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Amacımız eğitimdeki kaliteyi, başarıyı yükseltmektir. ”dedi.



Bu çalışmaların öğrencileri çok daha başarılı kılacağını söyleyen Vali Yazıcı; TEOG sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin sınavlara yönelik konu eksiklerinin tamamlaması ve sınavlara hazırlanırken kalan zamanı daha iyi değerlendirmesi adına hazırlanmış güzel bir proje. Bu kamp programı öğrencilerimizin akademik olarak son kontrollerini yapmaları, eksiklerini tamamlamaları ve sınav stresinden uzaklaşmaları açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır. Tüm öğrencilerimize, sınav sürecinde ve TEOG Kamp Günlerinde başarılar dilerim. ”dedi.



Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal da kamp hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ” Konularını tamamlayan öğrencilerimiz; öğretmenlerinin gözetiminde ve düzenli program eşliğinde soru çözerek, deneme sınavı olarak ve konu tekrarı yaparak sınava hazırlanıyorlar. Özel akşam programında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Din Kültürü, Fen ve Teknoloji dersleri öğretmenler eşliğinde tekrar ediliyor. Sadece sınav başarısını değil sosyal başarıyı da hedefleyen 8.sınıf öğrencilerimiz, kamp programı içinde akademik çalışmanın yanında rehber öğretmenler tarafından motivasyon arttırıcı çalışmalar da yapıyorlar. Bu uygulamada; öğrencilerimizin okul çıkışlarından sonra, sormak istedikleri soruları cevaplandırmak ve anlaşılmayan konuların anlaşılmasını sağlamak hedeflenmektedir. Kamp süresi boyunca öğrenciler deneme sınavları, soru çözümleri, rehberlik çalışmaları ile sosyal aktivitelerde bulunacaklar. Öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz. ”dedi.







TEOG sınav takvimine göre ikinci dönemde sınavlar 29-30 Nisan 2015'te yapılacak. Ardından 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde ise mazeret sınavları gerçekleştirilecek. TEOG ikinci dönem sınav sonuçlarının ise Haziran ayında MEB tarafından açıklanması bekleniyor.