Doğup büyüdüğü memleketine babasının ismini verdiği 24 derslik bir okul yaptıran CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Derik halkı tarafından takdirle karşılandı.
Yaklaşık 16 sene önce ilçede kendi adını taşıyan öğretmenevi yapan Aydın Ayaydın, doğup büyüdüğü Mardin’in Derik ilçesine merhum babası Mehmet Ayaydın ismini verdiği 24 derslikli modern bir okul yaptırmaya başladı.
Temel atma törenine Derik İlçe Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın kardeşi İpekyol Yönetim Kurulu üyesi Necdet Ayaydın, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Sündük, temeli atılan yeni okul için emeği geçen hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiğini belirterek, ilçeye hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın kardeşi İpekyol Yönetim Kurulu üyesi Necdet Ayaydın, karışık duygular içinde olduğunu ve gururlu olduğunu söyledi. Necdet Ayaydın, "Hepimiz ailece buradaki okulda okuduk. Şimdiki Cumhuriyet İlkokulu’nun yerine yapımına başladığımız yeni 24 derslik modern okulda çocuklarımız okuyacak. Babamızın ismini verdiğimiz bu yeni okul bizler sağ olduğumuz sürece yaşatacağız. Bizleri kırmayıp temel atma törenine gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
İşlerinin yoğunluğundan dolayı okulun temel atma törenine katılamayan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, gazetecileri telefonla arayarak duygularını anlattı. Ayaydın, Derik ilçesinde babası Mehmet Ayaydın ismini verdiği 24 derslikli okul yapımına başlamasının kendisini ve ailesini gururlandırdığını söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman ise ilçenin son derece modern bir okula kavuşacağını söyledi. Kahraman, "Bunda emeği geçen başta CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve kardeşleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Derikli zengin ve hayırsever insanlarımıza bir örnek olur" diye konuştu.