Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde öykücülük üzerine bir konferans veren Cihan Aktaş, toplumsal konulara ağırlık vermesi nedeniyle romana fazla vakit ayıramadığını, bu nedenle kendini romana karşı borçlu hissettiğini söyledi.
Öykünün yazı hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu aktaran Aktaş, röportaj, köşe yazısı gibi diğer yazı uğraşları arasında öykünün kendisini dinlendirdiğini, canlandırdığını ifade etti. Akademik dünyanın hayal gücü üzerindeki etkileri üzerine de konuşan Aktaş, “Ne yazık ki Türkiye’de akademik çevrede özgür bakış açısına yer yok. Oluşturulan dil, üslup hegemonyası genç yazarların önünü kesiyor. Birilerinin sizin sesinizi bastırmasına izin vermeyin. Özgür edebiyat akademiden, siyasetten daha öndedir” dedi.
"KADININ HAYAL DÜNYASI KISITLANIYOR"
"Kusursuz Piknik" kitabından hareketle dünyada ve toplumumuzda kusur hakkı tanınmayan kadının toplumsal hayat ve edebiyattaki yerinden de söz eden Aktaş, kadının yazma serüveninde hayal dünyasının kısıtlandığını belirtti. Aktaş, “Kadına muhayyilesini serbest bırakma konusunda özgürlük tanınmıyor. Çoğu zaman çok hayalci ilan ediliyor ya da küçümseniyor. Oysa hayal gücü bizi kendimiz kılıyor. Herkesi biricik kılan şeyi nasıl kalıba sokacağız?” diye konuştu.