Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulunda düzenlenen kep atma ve mezuniyet töreninde büyük coşku yaşandı.
Cizre Meslek Yüksekokulu altıncı dönem mezunlarını verdi. Okuldan mezun olacak 162 öğrenci için okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. M.Nuri Nas, Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur, Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı, Cizre MYO Müdürü Vedat Sönmez, Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcıları Murat Seke, Gürol Okay, Yakup Basmacı, Genel Sekreter Nurullah Aktaş, Ak Parti İlçe Başkanı Bedirhan Şık, iş adamları, öğrenci aileleri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Cizre MYO yedinci dönem mezunlarına yönelik düzenlenen tören, okul birincisi Nurten Çalapkolu’nun konuşmasıyla başladı.
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. M. Nuri Nas törende yaptığı açıklamada, ”Mezuniyet törenlerinde konuşmak zor ama benim gibi biri için daha zor çünkü bu bölgenin insanıyım. Şuan mezun olacak kardeşlerimin neler hissettiğini en çok iyi bilenlerden biriyim. Bu nedenle burada konuşmak benim için daha zor. Cizre’de ara sıra bazı gürültüler çıktığı halde MYO eğitim gören öğrencilere kendi evlerinde kalıyormuş gibi bu hissi veren, sizleri kendi öz evlatlarından ayırmayan Cizre halkına, esnafına teşekkürlerimi sunarım. Sadece Cizre Meslek Yüksek Okulunun değil, aynı zaman diğer birimlerimizin Şırnak Üniversitesi’nin tamamının bugünkü duruma gelmesinde emeği çok olan kurucu Rektörümüz Prof.Dr Ali Akmaz’a da teşekkür ediyorum. Öğrenciler çok zorlu yollardan geçerek bugün ön lisans diploması ile mezun oluyor. Bunun yanında bir çok mesleki ve teknik bilgi edindiler. Ama biz işi burada bırakmayarak mutlaka dikey geçiş sınavı ile fakülte öğrencisi olmak için ellerinden gelen gayreti göstermeleri gerekir“ dedi.
Şırnak Üniversitesi Cizre MYO’nun 7. dönem mezunlarını vermenin sevincini ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Cizre Meslek Yüksek Okulu Müdürü Vedat Sönmez de, şunları söyledi: ”Okulumuz, 257’si kız olmak üzere 536 öğrenci ile eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Öğrenim gören kız öğrencilerimizin sayısının mevcut öğrencilerimizin yarısına yakın olması bizi ayrıca memnun etmektedir. MYO’da halen bilgisayar programcılığı, çocuk gelişimi ve eğitim, muhasebe ve vergi uygulamaları olmak üzere üç bölüm öğretime devam etmektedir. Ayrıca iklimlendirme ve soğutma, elektronik ve haberleşme ve sosyal hizmetler bölümlerinin açılış izni alınmış olup, öğrenci alımı için çalışmalarımız devam etmektedir.”
Konuşmaların ardından okuldan mezun olan öğrencilere diplomaları, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. M.Nuri Nas, Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur, Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş, TSO Başkanı Süleyman Çağlı ve diğer davetliler tarafından takdim edildi.
Çekilen hatıra fotoğrafının ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatırken okulun bahçesinde bekleyen aileler ise çocuklarının bu mutlu anlarını alkışlayıp yanlarında getirdikleri fotoğraf makineleri ve cep telefonları ile çekti. Tören canlı müzik eşliğindeki mezuniyet yemeğiyle sona erdi.