RTEÜ Rektörü İlahiyat Profesörü Hüseyin Karaman, düzenlediği basın toplantısında, 23-25 tarihleri arasında RTEÜ’de düzenlenecek olan “Uluslararası Din ve Şiddet” konulu sempozyum hakkında bilgiler verdi. Karaman, 45 akademisyenin konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda, bölgede yaşanan çatışmaların yanı sıra dünyada oluşturulmak istenen İslam ve şiddet ilişkisinin ele alınacağını belirtti. Karaman, sempozyumdaki konuşmacıların alışıla gelmiş sempozyumlardan farklı olarak talebe göre değil de özel olarak seçilip davet edildiklerini ifade etti.

 
Karaman “Nedense 11 Eylül’den sonra bilinçli olarak müslümanlar ve İslam dünyası terörizm ve şiddet ile irtibatlandırılıyor. Bu şekilde dünya üzerinde İslam dinine yönelik bir politika oluşturulmak isteniyor. Bizler yüzyıl savaşlarının batı dünyanın savaşları olduğunu biliyoruz. Bu sempozyumda bu konuyu seçmekteki amacımız buydu. Bugün İslam dünyasında kan ve göz yaşı var. Bu bizim coğrafyamızda daha da aktif yaşanıyor. Umarım bu sempozyum ve benzer sempozyumlar Müslümanlarda ki bu bilinci ve şuuru, dünyayı doğru anlamayı, dünyayı doğru okumayı sağlar ve onlara katkı sunar. Müslümanlar hem Türkiye ölçeğinde hem de dünya ölçeğinde gerçekten dünya tarihini iyi irdelemesi ve tanıması gerekir. Tarihi ve dünya tarihini iyi bilmek gerekir. Tarihte ibret alındığı zaman tekerrür yoktur. Bu sempozyum ile insanlara bilinç ve şuur kazandırmayı amaçlıyoruz. Bir diğer amacımız tüm Müslümanların aralarındaki sorunları büyümeden çözmeleri, birlik ve bütünlüğü oluşturmalarına katkı sağlamaktır” dedi.
 
Karaman, İslam dininde insan öldürmenin yeri olmadığını ifade ederek “İslam’da kesinlikle kişilerin öldürme yetkileri yoktur. Kişiler bir başka insanın canına kıyamaz. Maalesef insanlar o hale getirildi ki ölen de yaradan adına öldüğünü söylüyor. Öldüren de yaradan adına öldürdüğünü söylüyor. Burada bir problem var. Şunu hepimiz biliyoruz ki bunlar dünya ölçeğinde planlar ve yönetiliyorlar. Dün de böyleydi bugün de böyle yarın da böyle olacak. Dünyada hep bir çatışma vardı ve bu devam edecektir. Şu anda maalesef İslam dünyasında yoğun bir şekilde sürmektedir. İnşallah en kısa zamanda sona erer ve müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam ederler. Ancak İslam’da kesinlikle birisinin bir başkasın öldürmesi söz konusu değildir. Bu insanlar yanlış bilgilendirmeler ile bu noktaya getirilmiştir” diye konuştu.
 
RTEÜ HIZLA BÜYÜYOR
 
Karaman yaptığı açıklamasında RTEÜ’nın hızla büyümeye devam ettiğini de vurgulayarak şu bilgileri verdi:
“Üniversitemiz 2006 yılında kurulduğunda 4 fakültesi, iki meslek yüksek okulu, ikisi profesör 165 öğretim elemanı vardı. 6 bin 300 öğrencisi vardı. Bugün ise üç enstitümüz var. 12 fakültemiz var. 6 meslek yüksek okulumuz var. 6 yüksek okulumuz var. Toplamda 106 diploma programımız var. Bugün 920 akademik personelimiz var. Bu akademik personelimizin 53’ü profesör. Kurulduğumuz 2006 yılında bin 344 lisans öğrencimiz vardı. Bugün itibariyle 8 bin 860 lisans öğrencimiz var. Kurulduğumuzda 4 bin 938 ön lisans öğrencimiz vardı. Bugün itibariyle 7 bin 833 öğrencimiz var. Lisans üstü programlarda 17 öğrenci varken bugün bin 563 öğrencimiz var. Toplamda ki öğrenci sayımız 17 bin 722’e ulaştı. Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi gelişme bakımından kurulduğu dönemdeki 50 üniversite arasında 6. sırada.”