Yıldırım’ın nüfusunun yarısından fazlasını çocuklar ve gençlerin oluşturduğunu hatırlatan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bundan dolayı hizmet önceliğimizi yarınlarımızın teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin ihtiyacına göre belirliyoruz” dedi.
2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, Yıldırım Belediyesi ilçedeki okulların eksiklerinin tamamlanması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Okul bahçelerindeki oyun ve spor alanlarının yenilendiğini çevre düzenlemelerinin yapıldığını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizin ve ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın sağlıklı ve eksiksiz bir eğitim alması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Yaz ayları boyunca okullarımızdaki eksiklerin tamamlanması için çalıştık. Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda fiziki yetersizliklerin ortadan kaldırılarak eğitim öğretim yılının sorunsuz başlaması için yoğun bir mesai sarf ediyoruz. Sürdürülebilir başarılara imza atmak için her alanda tam donanımlı nesiller yetiştirmek zorundayız. Buna katkı sağlamak adına okullarda bulunan spor ve oyun alanlarında çalışmalar yaparak yenilemelerin yanında, okul duvarlarını rengarenk boyayarak çocuklarımızın mutlu ve huzurlu vakit geçirebilecekleri alanları oluşturuyoruz” dedi.
Yıldırım’ı geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehir yapmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “250 bini aşkın genç nüfusumuzun hayata bakış açılarını olumlu yönlendirmek, eğitimin yanında sosyal ve kültürel aktivitelerle sağlanabilir. Yıldırım’ı istenilen konuma ulaştırmak adına hizmetlerimizin önceliğinde çocuklarımız yer alıyor” diye konuştu.
İlçede yaşayan çocukların ve gençlerin tam donanımlı yetişmesi adına birçok alanda örnek projeler gerçekleştirdikleri de aktaran Edebali, “Yıldırım’ı özlenen konuma getirmek adına hizmetlerimize devam ederek çocuklarımızın yarınlara umutla bakabilmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.