Merhum Dr. Enver Ören tarafından yaptırılan Armutlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin buluşları görücüye çıktı.
Armutlu Dr. Enver Ören Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarı” düzenlendi. Mevcudu 160 olan lisede öğrenciler 65 bilimsel, sosyal, kültürel projeye imza atarak, Dr. Enver Ören’in ruhunu şad ederken, Armutlu’nun da iftihar kaynağı oldu. Armutlu Kaymakamı Bahadır Güneş tarafından törenle açılan bilim fuarını İhlas Armutlu Tatil Köyü Müdürü Osman Çardak, İlçe Jandarma Komutanı Kemal Çetinkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Dursun, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler gezdi.
Okul Müdürü Bünyamin Kozaklı, “Türkiye Bilim ve Teknolojileri Araştırma Kurumu TÜBİTAK tarafından yürütülen ‘proje tabanlı öğrenme’ çerçevesinde ülkemizin birçok okulunda bilim fuarı yapılmaktadır. İlçenin tek lisesi olan okulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarı ilk defa yapıldı. Hidrolik sistemlerden obezite araştırmasına, mani derlemelerinden 360 derece panoramik sanal tura, bakteri üretiminden küfürsüz hava sahasına ve balık neslinin korunmasından atık malzemelerin değerlendirilmesine kadar 65 projeyle okulumuzun her yerini sergi alanına çevirdik. Ayrıca fuarın ilk günü ödüllü uçurtma şenliği” düzenleyerek ilçede öğrenim gören ortaokul öğrencilerine hem okulumuzu tanıttık, hem de bilimin hayatın içinde olduğunu vurgulamak istedik” dedi.
TÜBİTAK Bilim Fuarı okulun sitesi ve facebook sayfasında da tanıtıldı.