Esenyurt Üniversitesi, DOMİF 2015 fuarına katılarak stant açtı. Fuarda açıklamalarda bulunan Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, "Üniversitemiz İstanbul Esenyurt ilçesinin çevresinde ve içerisinde bulunan sanayi tesisleri ile işbirliği halinde, onlarla iç içe eğitim yapmaktadır. Yani öğrencilerimiz uygulamalı eğitim almaktadır. Diğer üniversitelerden en büyük farkımız budur" diye konuştu.
Doğu Marmara İş Fuarı’na katılarak üniversiteler bölümünde stant açan İstanbul Esenyurt Üniversitesi, öğrencilere üniversite hakkında çeşitli tanıtım ve bilgilendirmelerde bulundu.
Tanıtım standında öğrencilere üniversiteyi tanıtan Esenyurt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Bacaksız, “Üniversitemiz 18 Haziran 2013 tarihinde Yeşilköy 2001 Vakfı tarafından kurulmuş bir üniversitedir. Toplamda bin 650 adet öğrencimiz bulunmaktadır. Bin 650 öğrencimizin 550’si şu anda Yüksek Lisans öğrencimizdir. Geri kalan bin 100 öğrencimiz ise hem ön lisans hem de lisans yapan öğrenciler arasındalar. Öncelikli hedefimiz, öğrencilerimizi güler yüzle karşılamak ve üniversitemize davet etmek. Bu yıl yeni bölümlerimiz açılıyor. Bu bölümlerimizi ve açık olan bölümlerimizi öğrencilerimize tanıtarak kendilerini üniversitemize davet ediyoruz” diye konuştu.
Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, “Üniversitemizin yönetiminde önemli bir ayrıntısı, yerel yönetime bağlı bir destek sisteminin olmasıdır. Yani Esenyurt Belediyesi’nin yakın desteğini taşımaktadır. Böylece üniversitemiz İstanbul Esenyurt ilçesinin çevresinde ve içerisinde bulunan sanayi tesisleri ile işbirliği halinde, onlarla iç içe eğitim yapmaktadır. Yani öğrencilerimiz uygulamalı eğitim almaktadır. Diğer üniversitelerden en büyük farkımız budur. Ayrıca ön lisanstan, lisans ve yüksek lisansa kadar bütün dikey entegrasyonunu tamamlamış bir üniversitedir. Son derece çağdaş ve çok fazla talep gören yeni bölümlerimiz vardır. Oldukça yüksek burs olanaklarımız da bulunmaktadır. Sosyal aktivitelerimiz çok fazladır. Ayrıca değişik programlar çerçevesinde öğrencilerimiz birbirleri ile yarışmaktadırlar. Öğrencilerimizi üniversitemizin yeni bölümlerini görmeye, kadrolarını görmeye davet ediyoruz. Üniversitemizin bir diğer özelliği de eğitim kadrosunun diğer üniversitelerden farklı olmasıdır. Eğitim kadromuz akademik çalışmalarının yanında özel ve kamu sektörlerinde önemli görevler üstlenmiş öğretim elemanlarından oluşmaktadır. Hem uygulamanın içerisinde bulunmuş hem de akademik çalışmalarını birlikte yürütmüş elemanlardır. Bu nedenle uygulamanın içinden gelen öğretim elemanlarının ivmesiyle yetişen öğrenciler daha kolay iş bulacaklardır” şeklinde konuştu.