Rize'de hizmet veren Yeşilçay Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, boş zamanlarını evcil hayvan bakarak değerlendiriyor.

 
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerine hizmet veren yurtta, anket düzenlendi. Öğrencilerin evcil hayvan beslemek istemesi nedeniyle yurt yönetimi bahçede özel bir alan oluşturdu.
 
İlk etapta öğrenciler bu alana kendi evcil hayvanlarını getirirken, yurt yönetimi de isteyen öğrencilere civciv ile bazı kuş türlerinin yavrularını dağıttı. Dört yıllık çalışmanın sonucunda çok sayıda öğrenci çiftlik alanında atmaca, güvercin, İran tavuğu, tavşan, horoz ve keçi beslemeye başladı.
 
Yurt Müdürü Ensar Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencileri sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Bir öğrencinin en az 4 yıl boyunca yaşam alanı olan yurtlarda sosyal etkinliklere katılmasının önemli olduğunu vurgulayan Mutlu, "Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle çocuklarımızın evde besledikleri hayvanlara yurtta da bakabilmeleri için özel alan oluşturduk. İsteyenler için bazı kuş türlerini temin ettik. Bu uygulama neticesinde çocuklarımızın psikolojisinin tamamen değiştiğini, kötü alışkanlıklardan uzaklaştığını gördük" diye konuştu.
 
"Güne horoz sesiyle uyanıyoruz"
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Kürşat Yılmaz, atmaca beslediğini, yurt sayesinde hayvan sevgisinin arttığını söyledi.
 
Yoğun okul temposunun ardından atmaca beslemenin kendisi için adeta bir terapi olduğunu anlatan Yılmaz, "Güne horoz sesleriyle, kuş cıvıltılarıyla uyanıyoruz. Yurt müdürümüzün bize sağladığı imkanlar sayesinde hayvanlarla ilgilenerek, günün yorgunluğunu üzerimizden atıyoruz" dedi.
 
Güvercin besleyen Gökhan Kaçar da yurtta boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirdiklerini ifade ederek, "İnternet ortamında vakit geçirmek bir yere kadar. Hayvan beslemek huzur veriyor, kendimizi evimizde gibi hissediyoruz" diye konuştu.