Gazi Üniversitesi’nin akreditasyon belgesi alan fakülteleri arasına Eczacılık Fakültesi de eklendi. Fakülte Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) Başkanlığı tarafından akredite olmaya hak kazandı.
Akreditasyon belgesi takdim töreni Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in yanı sıra Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tuncer Değim, ECZAK Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas, Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Çolak ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Eczacılık Fakültesi’nin akreditasyon belgesi almasından dolayı gurur duyduğunu söyleyerek, “Kurallar ve kriterler bir standart getiriyor. Standart ve üzerine koyacağımız artılar kalite anlamına geliyor. Ülkemizin kaliteye ihtiyacı var. Üniversitemizin kaliteye ihtiyacı var” dedi.
Standartların oluşması açısından akredite olmanın önemine dikkat çeken Büyükberber, şöyle konuştu:
“Mevcut eczacılık fakülteleri arasından sıyrılmak gerekiyor. Gazi Üniversitesi olarak çok büyük bir üniversiteyiz. Tıp, Mühendislik ve Eczacılık Fakültelerimiz akredite durumda. Pek çok fakültemiz akreditasyon için efor sarf ediyor. Eczacılık Fakültesi de bizim en kaliteli fakültelerimizden biri. Neredeyse hoca başına bir yayın düşüyor. Bu gayet yüksek bir rakam. Biz yönetim olarak Eczacılık Fakültesi ne isterse yerine getirmeye hazırız.”
Eczacılık Fakültesi Dekanı Tuncer Değim ise, eczacılık fakültelerinin sayılarının hızla arttığına değindi. Böyle bir ortamda farklı olmanın önem kazandığını belirten Prof. Dr. Değim, farklı olabilmek amacıyla akredite olma çabası içine girdiklerini ve ECZAK’a başvurduklarını söyledi. Bu başvurunun ardından fakültede kapsamlı bir yenilenme yaşandığını anlatan Prof. Dr. Tuncer Değim, laboratuvarlardan ders programlarına kadar birçok alanı yeniden gözden geçirdiklerini söyledi. Değim, Türkiye’de sadece 7 eczacılık fakültesinin akredite alabildiğini de dile getirdi.
Türkiye Eczacılar Derneği Başkanı Erdoğan Çolak, akreditasyon kavramından söz etti. Bu akreditasyon süreciyle birlikte fakültelerin elde ettiği kazanımlardan bahseden Çolak, fakülteyi başarısından dolayı tebrik etti.
ECZAK Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas ise akreditasyon sürecinden bahsetti. Eczacılık Fakültesi’nin akredite olmak için Ocak 2014’te başvurduğunu belirten Rollas, bir yıllık incelemenin ardından Ocak 2015’te fakültenin akredite belgesini almaya hak kazandığını söyledi. Sevim Rollas’ın fakülteyi başarısından dolayı tebrik etmesinin ardından belge takdimine geçildi. Fakültenin akreditasyon belgesi Rollas tarafından Dekan Değim’e takdim edildi. Akreditasyon pastasının kesilmesinin ardından tören sona erdi.