Dershanelerin okullara dönüşmesi sürecinde bir destek de Nişantaşı Üniversitesinden geldi.
Nişantaşı Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında dershanelerin okula dönüşmesi sürecinde üniversite sınavlarına hazırlanan iki bin öğrenciye Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı kurslarını ücretsiz veriyor. Hafta sonları düzenlenen üniversite sınavlarına yönelik kursların yanı sıra hafta sonu da DGS ve KPSS kursları bulunuyor. Nişantaşı Üniversitesinin Bayrampaşa Kampusündeki kurslara İstanbul’un dört bir tarafından yoğun ilgi olduğunu belirten Nişantaşı Üniversitesi Kurs Koordinatörü Mehmet Türk, "5 yıl önce ortaya çıkan bu fikri Sultangazi ve Gaziosmanpaşa belediyeleri olarak başlattık. Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal bize çok büyük katkılarda bulundu ve üniversite içinde de kurs verebileceğimizi söyledi. Biz de projemizi ’Üniversite İçinde Üniversiteye Hazırlık’ sloganıyla başlattık" dedi.
Özellikle maddi durumu kötü olan öğrencilerin kursa çok talepte bulunduğunu belirten Mehmet Türk, "Kaliteli bir eğitim verdiğimiz için öğrencilerden yoğun ilgi görüyoruz. Arnavutköy’den Pendik’e kadar pek çok ilçeden öğrencilerimiz buraya gelip ücretsiz kurstan yararlanıyor. 16 dalda eğitim veriyoruz ve sürekli deneme yaparak öğrencileri kontrol altında tutuyoruz. Düzenli bilgi toplantıları yapıyoruz. Fotokopi ve kitap konusunda Nişantaşı Üniversitesinin katkısı çok büyük. Sabah sokaklarda kağıt toplayıp akşam burada derse giren öğrencilerimiz var. Gerçekten çok istekliler ve bir yerlere gelmek için mücadele ediyorlar. Anne ve babası vefat etmiş 300’e yakın öğrencimiz var. Biz tüm öğrencilerimizin sınava hazırlanması ve üniversiteyi kazanmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.
YOĞUN BİR EĞİTİM PROGRAMI
Nişantaşı Üniversitesi çatısı altında çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerini belirten Mehmet Türk, "12. sınıf öğrencilerimiz 1 ay sonra LYS’ye girecek ve iyi derece alacaklar. Bizim her öğrenciye kapımız açık. Öğrenci buraya geliyor ve gerçekten azimliyse bunu görüyoruz. Herkes önce 1 buçuk ay ders dinliyor. Ardından başarısız olanlara bir uyarı cezası veriliyor. Sonra bu öğrenciler eğer tekrar başarısız olurlarsa ikinci bir uyarı cezası verip sınıflarını değiştiriyoruz. Ama herkese öncelikle bir şans veriyoruz" dedi.