Hafız olup Lise okuyan ve liseyi bitirmiş olanlar ile İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin katılabileceği ve çok çeşitli programların sunulacağı İslami İlimler Merkezi hakkında açıklama yapan Günhafder Başkanı Mustekim Kaba, “İslami ilimler Merkezimize bu yıl Medrese usulu Arapça eğitimine hâfız olup lise talebesi olanlar ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi erkek öğrencilerimiz sınavla alınacaktır. Öğrencilerimiz bu merkezde kalacaklar ve fakülteye devam ederken aynı zamanda bu merkezden ayrıca eğitim alacaklardır. Eğitim programı Medrese Hocamız Ebubekir Günbey ve Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi hocaları tarafından yürütülecektir.” dedi.

Üç temel ayaktan oluşan program Lise ve Lisans öğretimi boyunca devam edeceğini belirten Kaba, “Arapça Öğretim Programımız temel olarak Sarf, Nahiv, Belâğat ve Kur’an-ı Kerîm Meâl’i derslerinden oluşuyor. Programın amacı; öğrencilerin Arapça dilbilgisi kurallarını öğrenip buna göre Arapça metinleri okuyup anlayabilmelerini sağlamaktır. Temel İslamî İlimler Eğitim Programımız Kur’an-ı Kerîm, Tefsîr, Hadis, Fıkıh, Kelâm ve Mantık dersleri çerçevesinde olacaktır. Programın amacı; Tecvid ve talim ve meharic-i huruûfu dikkate alarak Kur’an-ı Kerîm’i düzgün okumak, başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere İslamî ilimlerle ilgili temel kaynakları ve güncel çalışmaları takip edebilen, dini konularda toplumun sorularına ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, tarihî ve güncel dinî oluşum ve akımları değerlendirebilen güncel dinî sorunları çözerken Kur’an, Sünnet ve kültürel mirası birlikte değerlendiren İlahiyat Fakültesi mezunları yetiştirebilmektir. Seminer ve Konferans Programımızda ise güncel veya dini konularda alanında uzman kişiler tarafından haftada bir seminer, ayda bir ise konferans verilmesi hedefleniyor”dedi.

Başkan Kaba, haftada 14 saat uygulanacak olan programın üçer aylık dönemlerinde sınavlar yapılacağı ve başarısı ile öne çıkan öğrencilerin başarı bursu ile ödüllendirileceğini ifade etti.