Türk Telekom, TTNET, Tivibu, Mhrs Hastane Randevu, THY gibi kurumların internet teknik destek, kota ve paket değişikliği işlemleri, bilet satışı, rezervasyon, bilgi danışma gibi pek çok işlemi için çağrı merkezi hizmetini veren Assistt Çağrı Merkezi ile Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yan yana konumda olması avantajı kullanıldı. Mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmaya, dikkatleri çekmeye ve tercih edilebilirliği sağlamaya yönelik okul-sektör iş birliği kapsamında öğrencilerin çağrı merkezinin çalışma ortamında direkt bulunması sağlandı. Böylece öğrencilerin okulda öğrendiklerini uygulamalı olarak görmeleri, deneyimlemeleri ve çalışanlardan tecrübelerini dinlemeleri amacıyla iş başında eğitim uygulaması yapıldı.

Alan şefi Semih Uyan; Okulumuz Halkla İlişkiler Alanı olarak öğrencilerimize diksiyon, beden dili, etkili iletişim teknikleri ve müşteri ilişkileri gibi derslerle “Çağrı Merkezi Elemanı ve Müşteri Hizmetleri” uygulama alanına yönelik eğitimler veriyoruz. Hem fiziksel yakınlık hem de okul-sektör içeriğinin yakınlığı fırsatı kullanılarak eğitim ve istihdam noktasında birlikte hareket edilmesi faydalı olacaktır.” dedi.

Okul Müdürü Haydar Çakır ise; Assistt’in işe alım sürecinde özellikle lise mezunlarına destek ve öncelik vererek sosyal gelişime sağladığı desteğin yanı sıra Türkiye ekonomisine de önemli bir katkı sunduğunu söyledi.

Bu bağlamda Rize Assistt Çağrı Merkezi Müdürü Şenol Ak beyle yaptığı görüşme sonucunda “özellikle Halkla İlişkiler alanının okulda aldığı eğitimleriyle çağrı merkezi eğitimlerinin paralellik göstermesi nedeniyle bu işgücü kaynağının imzalanacak protokol ve yapılan iş birliğiyle eğitim, staj ve istihdam için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması hususunda sözünü alarak İdari İşler Uzman Yrd. Betül Ebru Yılmazer ve Eğitmen Kübra Okumuş hanımın verdikleri destek için teşekkür ederiz.” dedi.