İhlas Koleji’nin bu yıl beşincisini düzenlediği “Canım Türkiyem Fuarı’’ renkli görüntülere sahne oldu. İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz “Bu etkinlik, illerin tanıtıldığı organizasyonlardan daha zengin olan ve imeceyle, gönül desteğiyle hazırlanan, başka benzeri olmayan kapsamlı bir etkinliktir” dedi.
5. Canım Türkiyem Fuarı, Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu (İhlas Koleji)’unda düzenlenen törenle açıldı. Törene İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, öğrenci velileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından kürsüye çıkan ve fuarın açılış konuşmasını yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz, “ Canım Türkiye’m Fuarı, ülkemizin her yöresi ile her ilinin büyük bir özveri ile sizlere sunulduğu kapsamlı bir etkinliktir. En önemli özelliği de öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin imece çalışmalarıyla hazırlanıyor olmasıdır. Günlerdir heyecanlı bir telaşla çeyizlerinden, sandıklarından getirdikleri ile bize ülkemizi daha yakından tanıtmak için çalıştılar. Her yörenin kendi lezzetlerini hazırlamak için emek harcadılar. Şimdi de hep birlikte, yörelerimizi tanıtmak için ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz” dedi.
Kazaz’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter ve Bando Takımı mini bir konser verdi. Ardından sahneye çıkan yöresel halk oyunu ekipleri, gösterileri ile katılımcılardan büyük alkış aldı. Daha sonra açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte öğrenci velilerinin el emeği olan yöresel kıyafet, yemekler ve hediyelik eşyalar katılımcıların beğenisine sunuldu.
Fuarı ziyaret eden Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve beraberindeki heyet de, kurulan stantları tek tek gezerek velilerle sohbet etti.
Fuara ilişkin bilgiler veren İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, “Bugün beşincisini gerçekleştirdiğimiz Canım Türkiye’m Fuarı’nı çok önemsiyoruz. Burada maksadımız şudur; velilerimizin ve öğrencilerimizin destekleriyle Türkiye’nin her tarafından folklorumuzun, hanımefendilerin ürettiği el emeği ve göz nuru ürünlerinin ki burada birkaç asırlık ürünler de var, sergilenmesidir. Anadolu medeniyetinin, yani bizim medeniyetimizin özelliklerinin ve değerlerinin bilinmesidir. Anadolu yemek kültürünün ve misafirperverliğinin anlatılabilmesidir. Beşinci organizasyonumuz da son derece başarılı oldu. Emeği geçen bütün velilerimize, okul yönetimine, İhlas Eğitim Kurumları çalışanlarına ve öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.
“AMACIMIZ TÜRK KÜLTÜRÜMÜZÜ VE EL SANATLARINI SUNABİLMEK”
İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Kazaz , “Fuarımızın ismi ‘Canım Türkiyem’ Etkinliğimizin bir emsalinin daha olmadığını düşünüyoruz. Çünkü Türkiye’de, Feshane’de gerçekleştirilen veya Kültür Bakanlığı’nın illerin tanıtımı için organize ettiği çeşitli fuarlar var. Ancak bizim fuarımız onlardan çok daha anlamlı. Çünkü bu, velilerimizin çok kıymet verdikleri sandıklarındaki eşyalarını buraya taşıdıkları ve o nadide yemeklerini sergiledikleri, gönül desteğiyle hazırlanan çok kıymetli bir fuar” dedi.
Kazaz ayrıca, “Amacımız ülkemizin her tarafındaki Türk kültürünü bir araya getirerek onları hem öğrencilerimize hem velilerimize hem de halkımıza sunmak. Fuarımız, herkese açık. Bu güzel organizasyonu gerçekleştirmek için büyük özveriyle çalışan velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İSTANBUL’DA İZMİR MUTAFAĞI BİLE ÇOK BİLİNMİYOR
İzmirli bir öğrenci velisi kendi yöresel motifleri ve lezzetleri ile ilgili şu bilgileri paylaştı; “İzmir yöresine ait çok farklı lezzetler var. Ancak bunlar İstanbul’da hem bilinmiyor hem de bulunmuyor. Burada gördüğünüz yemeklerin bir bölümünü biz kendimiz hazırladık, malzemelerini bulamadıklarımızı da İzmir’den özel getirttik. Fuar sayesinde bu güzel lezzetleri İstanbullu vatandaşlarımızla da paylaşma fırsatı bulduk.”