Türkiye genelinde on yıldır düzenlenen “Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”nın 11.’si Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. BEÜ Farabi Kampüsü Prof. Dr. Arif Amirov salonunda düzenlenen yarışmaya 19 üniversiteden 35 öğrenci katıldı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) TÖMER, 19 üniversite ve 35 öğrencinin arasından birinci oldu.
Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş, Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gültekin, BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer, Dr. Hüseyin Pala ve Şair Mustafa Aydoğan’ın jüri üyesi olduğu yarışmada, TÖMER öğrencileri genel olarak Türkiye’de yaşadıkları anılarından, Türkiye’nin ve Türkçe’nin öneminden, ülkelerinde yaşanan sıkıntılardan, Türkiye’ye ve Türklere olan güven ve sevgilerinden bahsettiler. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada duygusal anlar da yaşandı.
Yarışmada İKÇÜ TÖMER’i Etiyopya’dan Hanan Hiereddin Yassin ve Kenya’dan Omar Abdulkadir Ahmed temsil etti. Öğrenciler Türk bayrağının renklerini temsilen kırmızı beyaz kıyafetleri ile sahneye çıktılar. Yarışmanın birincisi Kenyalı öğrenci Omar Abdulkadir Ahmed izleyicileri kahkahalara boğup, ayakta alkışlandı. Omar Abdulkadir Ahmed’e para ödülü ve plaket verildi.