İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova, Sevgi ve hoşgörü temasıyla Beşiktaş Deniz Müzesi’nde açılan 1. Çocuk Bienali’ne katıldı.
Çocukları gönülden kutladığını dile getiren İKSV Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova, “Eserlerin her birinde çocuklar, geldikleri yörelerden çeşitli hikayeler getirmişler ve bu hikayeleri sanatla buluşturmuşlar. Çok güzel işler yapılmış” dedi.
Bienalden sanata, çağdaş sanatın oluşumundan tasarımla sanat arasındaki farklara kadar çeşitli konuların konuşulduğu söyleşide çocukların sorularını da cevaplayan Ova, “Sanat içimizden gelen bir şey olduğu için herkes kendine göre yorumlayıp bir şeyler çıkarabilir. Bir sonraki bienali heyecanla bekliyorum” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLER ESERLERİNİ ANLATTI
Bienalde ’Yüzleşme’ adlı eseri sergilenen Sancaktepe Bahçeşehir Koleji öğrencisi Selin Küçükali, “Çalışmada sevgi ve hoşgörüyü anlatan fotoğraflarla bir oda oluşturduk. İçine aynalar da koyarak sonsuzluğu ve yüzleşmeyi anlattık. Çok eğlendik, çok güzel bir çalışma oldu” dedi.