ERZURUM, ()-ERZURUM'da 2019-2020 eğitim-öğretim sezonu bugün çalan ders ziliyle başladı. Polis Amca İlkokulu'ndaki törene katılan Vali Okay Memiş, öğretmenlerden bütün çocuklara eşit mesafede olmalarını istedi. 
    Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Polis Amca İlkokulu'nda düzenlenen törene Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Törende çocuklarla yakından ilgilenen Vali Okay Memiş, öğretmenleri uyardı. Öğretmenlerimizden bütün öğrencilere karşı eşit ve tarafsız olmalarını bekliyoruzö diyen Vali Memiş, şunları söyledi:
    “Sınıfınızdaki çocukların ileride ne olacağı hiç biriniz tahmin edemezsiniz. Eğitim hayatı çok uzun soluklu bir hayat. İlkokulda çok başarılı olan bir öğrenci ortaokulda farklı olabiliyor. Ortaokulda çok başarılı olan bir öğrenci lisede çok farklı olabiliyor. Dolayısıyla siz bütün çocukları kucaklamak zorundasınız. Sınıfınızdaki çocukların ekonomik durumunun hiçbir önemi yok. Bütün öğrencilere, öğretmenler olarak eşit mesafede olmak zorundasınız.ö
    Öğrencilerin hazırladığı gösterileri sahnelemesinin ardından Vali Okay Memiş, ilk ders zilini çaldı. Erzurum'da yeni eğitim-öğretim yılında yaklaşık 150 bin öğrenci ve 11 bin 500 çalan zille birlikte derse başladı.

FOTOĞRAF