İstanbul Esenyurt Üniversitesi 10. Yıl Educaturk Yüksek Öğretim Günleri fuarında Tekirdağ’da öğrencilerle buluştu.
Tekirdağ’da bir otelde düzenlenen fuarda stant açarak güçlü akademik kadrosunu ve imkanlarını öğrencilere sunan Esenyurt Üniversitesi yetkilileri, fuarda üniversiteye hazırlanan öğrencilere sınav süreci ve sonrası hakkında sunum yaparak bilgilendirdi.
Özgürlükçü, akademik ve fiziki altyapısı ile öne çıkan, geleneklere ve farklılığa saygılı, ülkesine ve bilime hizmeti amaç edinmiş, disiplinler arası ve dünya standartlarında bir eğitim anlayışı ile özgün bilgiler sunmayı sağlayan, geleceğe yön verebilecek bireyleri yetiştiren öncü bir dünya üniversitesi olmayı hedef edinen İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin standı öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.
Üniversitenin sadece bir okul olmadığını belirten İstanbul Esenyurt Üniversitesi Eğitim Danışmanı Öğretim Görevlisi Sadık Gültekin, Esenyurt Üniversitesi’nin sosyal anlamda da önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, "Tabiki mezuniyet sonrası da çok önemli. Olay sadece diploma veya diplomada yazan not değil. Sadece bunlarla sınırlı değil. Öğrencilerin işveren karşısına çıkacakları zaman donanımla dolu olmaları gerekiyor. Ama bu donanım sadece not, puan, diplomadaki üniversitenin adından ziyade başka şeyler gerektiriyor. Hayat için ne yaptın? İnsanlık için ne yaptın? Kendin için ne yaptın? Yarınlar için, Türkiye için ne yaptığın çok önemli. Yoksa her üniversite işini güzel yapmaya çalışıyor. Üniversite yüksek lise anlamına gelmez. Öğrenci kulüpleriyle de sınırlı kalınmamalı. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almak lazım. Erasmus ile öğrenci değişim programlarından yararlanmak lazım. Yabancı dil son derece önemli. Mükemmel olmasın ama en azından derdini anlatabilmek, kendi branşınla ilgili teknik yabancı dil bilgisine sahip olmak çok önemli. Hatta Amerika’ya, Kanada’ya, Avustralya’ya gitmek gerekmiyor. Nijerya’ya gitsen bile farklı bir kültür. Kendi ayaklarının üzerinde kal, kendin mücadele edebil. Derdini anlat, dert dinleyebil, çevreni genişlet. Biz bunlara çok önem veriyoruz. Tabiki akademik bir şekilde verdiğimiz eğitim de çok değerli. Bunlar her yerde aktarılıyor. Kültür, spor, sanat çok önemli. Biz derslerin yanında bunları da vermeye gayret ediyoruz. En son değerli bir öğrencimiz kick boksda Türkiye birincisi oldu. Bunun gibi alanlarda öğrencilerimizi teşvik etmeye ve donanımlı olmaya çaba sarf ediyoruz. Bunun yanında üniversite sanayi işbirliği çok önemli. Üniversitenin lise gibi sınırları olan, dışarıdan duvarlarla ayrılan bir birim değil. Üniversite sanayiye öncülük etmeli, sanayiyle işbirliği yapmalı. İşverenle öğrencisinin buluşmasını sağlamak lazım. Biz planlamamızı yaptık. Üniversiteye gelecek öğrencilerimizden isteğimiz üniversitenin olanaklarını limon gibi sıkmaları. Bunlardan yararlanmaları" dedi.
Esenyurt Üniversitesi Halkla ilişkiler Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Türkan Aydoğan ise üniversitenin burs imkanları ve sosyalliği ile diğer üniversitelerden ayrıldığını belirterek, "Esenyurt Üniversitesi Yeşilköy 2011 Eğitim Kültür Sağlık Vakfı tarafından 2013-2014 yılları arasında eğitim öğretim hayatına başlamış olup ilk defa mezunlarını verecek. Bin 650 öğrencimiz mevcut. Bunun 550’si yüksek lisans düzeyinde. Sosyal hayatı çok fazla olan, burs imkanlarıyla özellikle tercih edileceğini düşündüğümüz bir okul. Burslarda öncelikle yöre bursu ve tercih burslarına dikkat çekebiliriz. Bu anlamda öğrencilerimizin çoğu burslu olarak okulumuza devam etmektedir. Üniversitemizi diğerlerinden ayıran en önemli özellik akademik kadromuzun sektörel deneyiminin çok fazla olması. Bu anlamda diğerlerinden ayrıldığımızı ve mezun olan öğrencilerin sahaya çıktıkları zaman artı tecrübeyle ilerleyeceklerini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Motivasyon ve bilgilendirme programında İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümin Ertürk de öğrencilere sunum yaparken programda Halkla ilişkiler Uzmanı Yüksel Tuygun da bulundu.