Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu öğrencileri yıl sonu etkinlikleri kapsamında, kağıttan uçak yarışması yaptı.
Ulubey Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte her yarışmacıya ikişer adet A4 ebadında kağıt verilerek bu kağıtlardan yaptıkları uçaklardan istediğini iki kez atma hakkı tanındı. Atış öncesi jüri tarafından denetlenen uçaklar daha sonra en uzağa giden, en uzun süre havada kalan, en estetik ve havada akrobasi yapabilen uçak kategorilerinde puanlamaya tabi tutuldu.
Oldukça eğlenceli geçen yarışma sonrasında akrobasi kategorisinde birinci olan yarışmacı çeyrek altın ile ödüllendirilirken diğer kategorilerin birincilerine de çeşitli para ödülleri verildi.
Öğrencilerin derslerden arta kalan vakitlerini değerlendirerek yaklaşan final sınavları öncesi stres atmaları için böyle bir yarışma düzenlediklerini kaydeden yarışmanın direktörü Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Ahmet Aslan, “Katılımın yoğun olması, yarışmadaki heyecan ve eğlence tahmin ettiğimizden fazla oldu. Öğrencilerin pratik zekaları görülmeye değerdi. İlk kez düzenlememize rağmen bazı atışlar çok iyiydi. Önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz yarışmaya daha iyi hazırlanıp rekor denemesi yapacağız. Bu alandaki rekor 69 metre. Bu rekoru kırmayı deneyeceğiz” dedi.
Kağıttan uçak yarışmasına katılan öğrenciler, final sınavları öncesi stres attı.