RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kraman,10-11 Haziran ile 17-18 Haziran’da tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Rize’de de yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS 1, LYS 2,LYS 3,LYS 4 ve LYS 5) öncesi, sınava girecek adaylara ve adayların ailelerine çeşitli uyarılarda bulundu.

Rize’de Lisans Yerleştirme Sınavının sadece Rize Merkez’de yapılacağını hatırlatan Karaman, sınavın saat 10.00 da başlayacağını, sınava yaklaşık olarak 4.700 adayın gireceğini ve sınavın 16 bina ve 245 salonda yapılacağını söyledi.

ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörlüğü olarak, adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri aldıklarını belirten Prof. Dr. Hüseyin Karaman: “Bu konuda adayların ve ailelerinin herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yoktur. Rahat olsunlar.” dedi.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, adayların herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamaları, bütün yılın emeğinin küçük bir dikkatsizlik ile boşa gitmemesi için uyarılara dikkat etmelerini istedi.

Önceki sınavda yaşana ve bir çok adayın mağdur olmasına neden olan 15 dakika kuralını hatırlatan Karaman bu sınavda da sınavın başlamasına 15 dakika kalana kadar adaylar binalara alınacaktır. Bu saatten sonra hiçbir aday sınav binasına alınmayacaktır. Sabah sınavları saat 10.00’da başlayacak olduğu için adaylar 9.45’en önce mutlaka binalara girmelidirler. Öğleden sonra başlayan sınavlar 14.30’da başlayacaktır. Bu sınava girecek olan adaylar da 14.15’de binaya girmiş olmaları gerekir. Adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir dedi.