Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Radyo Televizyon ve Halkla İlişkiler bölümlerinin düzenlediği kısa film ve fotoğrafçılık yarışması ödül töreni Behzat Aktura ve Dilek Yazıcının sunumuyla Rize İsmail Karaman Kültür Merkezinde yapıldı.

Programa okul ve bölüm tanıtımları ile giriş yapıldıktan sonra ilk kategori olan fotoğrafçılık kategorisinde hem öğrenciler hem jüri üyeleri ter döktü.

Toplam 300 katılımın olduğu yarışmanın sonucunda Emin Kambur başkanlığında jüri üyelerinin belirlediği ilk 5 fotoğrafın ödülleri sahiplerini buldu. Jüri üyelerinin derecelendirmede zorlandığı fotoğraf yarışmasının sıralaması ise şöyle oluştu;   

Makro çekim tekniğinden bir örnek sunarak 5. Olan ‘’üfle’’ isimli fotoğraf;

Siyah beyaz teması ile dikkat çekerek 4. olan ‘’köprüden geçerken’’ isimli fotoğraf;

Aldığı sıralamadan ziyade işlediği konu ile dikkatleri üzerine çeken ve seyirciler arasında da ilgi ile karşılaşarak 3. Olan ‘’kadına şiddet’’ isimli fotoğraf;

Yalnızlık temasını işleyen, yarışmadan önce de favorilerden olduğu rahatlıkla söylenebilecek ‘’merdiven’’ isimli 2. Olan fotoğraf;

Farklı çekim tekniği ile dikkat çekerek 1. Olan fotoğraf;

 

Fotoğrafçılık kategorisinde ödüller verildikten sonra sunucu Behzat Akturanın kısa filmle ilgili konuşmasının akabinde kısa film kategorisine geçildi ve okulda çekilen 9 film arasında ilk 4’e giren fotoğraflar izlendikten sonra ödülleri verildi.

Her daim kendini ispat etme derdine düşen engin karakterinin başına gelen bahtsızlığı anlatan enginin dengi filmi ile 10 iletişim sınıfı 4. Olurken yönetmeni Kürşat Baş ‘’filmin devamını çekmeye çalışacaklarını’’ ifade etti.

‘’bir araya gelince 5 dakika sohbet edilemeyen bir çağa iletişim çağı demek çelişkili değil mi?’’ sorusunu irdeleyerek günümüzde teknoloji kullanımını eleştiren ve 3. Olan kahve keyfinin yönetmeni Kadir Coşkun ise ‘’yaklaşık 2 senedir bu işin içindeyiz ve bugün bizim meyvelerimizi topladığımız bir gün’’ diyerek sevincini dile getirdi.

Yarışmada 2.liği ise obezite sorununa parmak basarak iki hayat filmi kazandı. İki Hayat filminin yönetmeni Alper Kaplan ise ‘’film işinde amatör dalda ilerlemeye çalışıyorum ve bu aldığım 2.lik bu sektörde daha özgüvenli adım atmamı sağlayacaktır’’ dedi.

 

Yaptığı ince espriler ile seyirciyi güldüren, mizahi bakış açısı ve orijinal senaryosu ile dikkatleri çekerek 1. Olan Bolt Benim Hikayem filminin yönetmeni Oğuz Halit Bilal ise ‘’burada izlediğiniz 5 saniyelik bir sahnenin çekimleri 1-2 saat bile sürebiliyor, zahmetli bir iş kısa film ve bu bir ekip işi sadece yönetmene odaklanmamak lazım. Bu filmde iyi iş çıkaran ekibime teşekkür ediyorum ve inşallah ileride de bu tarz başarılar yakalamaya devam edeceğiz’’ diyerek sevincini dile getirdi.

Ödül töreninin akabinde izleyiciler öğrencilerin hazırlamış olduğu fotoğraf sergisini gezerek vakit geçirirken özellikle veliler program nedeniyle memnuniyetlerini, evlatlarının bu tarz etkinliğe katıldığı için mutluluk duyduklarını dile getirdiler.