Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen ve Muş Gençlik Merkezi tarafından yürütülen "Mobil Gençlik Merkezi" projesi kapsamında köy okulu öğrencileri için uçurtma şenliği düzenlendi.

Muş Gençlik Merkezi gönüllüleri, merkeze bağlı Nadaslık İlkokulu öğrencileri için uçurtma etkinliği yaptı. Okulu baştan sona süsleyen gönüllüler, beraberlerinde getirdikleri uçurtmaları öğrencilerle birlikte uçurdular. Gönüllerince eğlenen köy okulu öğrencileri, ilk defa böyle bir şenliğe katıldıklarını söylediler. Proje hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, Mobil Gençlik Merkezi projesi kapsamında köy, belde ve ilçelerde öğrencilere ulaştıklarını söyledi. Karataş, "Genel müdürlüğün Mobil Gençlik Merkezi projesi kapsamında köy, belde ve ilçelerde gençlik merkezimize gelemeyen, ulaşamayan çocuklarımıza merkezinin faaliyetlerini ayaklarına götürüp tanıtımını yapıyoruz. Bugün de projemiz kapsamında uçurtma şenliğimiz vardı. Nadaslık köyüne geldik ve dedik ki köy çocuklarımız bu projemizin imkanlarından faydalansınlar. Belki ilk defa hayatlarında uçurtma eline alan çocuklarımız olacak. Hem bir farklılık olsun hem de bir farkındalık oluşsun. Çocuklarımız güzel bir zaman geçirsinler diye biz bugün köy okulumuzda faaliyetimizi yapıyoruz" dedi.

Nadaslık İlkokulu Müdiresi Tuğba Harmankaya ise, bugün okullarında çok güzel bir şenlik yapıldığını belirterek, "Uçurtma şenliği yapıyoruz. Muş Gençlik Merkezinde özellikle Murat Karataş’a ve gençlik lideri olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın sosyalleşmesi için çok güzel bir etkinlik oldu. Bunun yanında gönüllü gençlik liderlerinin okula gelmesi, çocuklara sosyal sorumluluk bilinci kazandırmakta güzel bir örnek oldu. Bu şenlik okulumuzda ilk defa yapılıyor ve çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

(İHA)