Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İle Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından "İş Birliği Protokolü" ile Meslek Yüksekokulunda "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verildi.

Girişimcilik eğitim programı, kuruma kayıtlı kişilere yönelik olarak kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan program olup; Uygulamalı girişimcilik eğitimi, sınıf içi eğitim ve atölye çalışmalarından oluşup en az 32 süren eğitimde KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulundan toplam 38 öğrenciye eğitim verildi.

Eğitim programı bitiminde, katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilmekte olup bu belge, KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvuruda gerekmektedir.

Girişimcilik eğitimi çeşitli kuruluşlarda devam etmekte olup, programdan yararlanabilmek için: Kuruma kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Girişimcilik eğitim programında aynı modülden daha önce yararlanmamış olmak gerekmektedir.

KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Katkı ve desteklerinden dolayı KOSGEB Trabzon İl Müdürlüğüne, İŞKUR Sürmene hizmet merkezi birimine ve girişimcilik eğitmeni Ceyhun Dilber hocamıza teşekkürler etti.