Matematik dersi, bazı konularından dolayı öğrenciler açısından zor olarak görünmekte iken, matematik sevdalıları tarafından daha kolay ve pratik yöntemlerle öğrencilere yardımcı olunmaya çalışılıyor. Özellikle de yaklaşan 2015 LYS için öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimler karşılanmak isteniyor. Bu konuda tecrübeli olan Mehmet Karayiğit, 7 günde matematiğe dair ne istenirse öğretebiliyor.
Kurmuş olduğu web sitesi aracılığı ile yaptığı çalışmalardan örnekler sunan, katıldığı televizyon programlarında geliştirdiği metotları anlatan, öğrencilerden ve ailelerinden çok iyi geri dönüşlerin alındığını ifade eden Mehmet Karayiğit, geliştirdiği metodolojiden de sitesinde bahsediyor. Matematikte Kur Sistemi adını verdiği yöntem ile temel matematik bilimlerini ve işlemlerini oldukça pratik ve güçlü bir şekilde öğrencilere aktardığı görülen Mehmet Karayiğit, bu şekilde de 7 günlük bir süreçte amacına ulaşacağını belirtiyor.
Eğitim ve öğretim hayatı, yıllar boyun sürdüğü için bu matematik öğretimi sistemi de tüm eğitim ve öğretim hayatında gereken matematik bilgilerini kapsayacak şekilde dizayn edilmiş durumda. Yani Mehmet Karayiğit, kendi yöntemleri ile beraber, öğrencilere hem matematiği sevdirerek, hem de pratik bir şekilde matematiği öğreterek hedeflerine ulaşmaya çalışıyor. Bu noktada, Matematik Kur Sistemi’nden de biraz bahsetmek gerekiyor. Üstelik 2015 LYS öncesi çalışmalarını hızlandıran öğrencilere de bu sistem önemli şeyler katacak gibi duruyor.
Temel olarak 3 kura ayrılan sistem, kendi içinde oldukça net ve açıklayıcı anlatımlara sahip oluyor. 1. Kur olan Temel Matematik Sistem, matematiğin temel bilgi ve kavramları ile ilgileniyor. 2. Kur olan Okul Matematiği Sistemi, öğrenciyi yaşıtları arasında ve sınıfı ile okulunda derecelere sokmayı hedefliyor. 3. Kur olan Pratik Matematik Sistemi ise genel anlamda tüm matematik işlemlerinde kişiye çok güçlü bir pratik hesaplama özelliği kazandırıyor.