Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ferit Kutlu, memleketi olan Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde kurulmaya çalışılan kütüphaneye destek sağlayabilmek için okuduğu fakültede kitap topluyor.
İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Ferit Kutlu, fakülte kantininde açtığı stant ile kitap yardımı topluyor. Üniversite hocaları ve öğrencilerden yoğun ilgi gören öğrenci, gelen kitapları paketleyip memleketine göndermek için hazırlıyor. Gelen kitap yardımları arasında ünlü yazların kaleme aldığı romanların yanı sıra çocuk kitapları da yer alıyor. ‘Sakladığın değil, paylaştığın senindir’ sloganıyla kitap yardımı toplayan üniversite öğrencisi gerçekleştirdiği örnek davranışla takdir topluyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi öğrencisi Ferit Kutlu, memleketinde yaşadığı kitap sorunundan dolayı böyle bir projeye gerek duyduğunu söyledi. Kutlu, “Diyarbakır’daki birkaç öğretmenin öncülüğünde kurulmaya çalışılan kütüphaneye destek amaçlı ben de okuduğum fakültede böyle bir proje düzenledim. Memleketime böylece biraz da olsun destek oluyorum. Tek başıma başlattığım projede yaklaşık bir hafta boyunca gerek fakültedeki hocalarım, gerekse öğrenci arkadaşlarım bu konuda yoğun ilgi gösterdiler. Yaklaşık 250 kitap topladım. Bundan sonra da toplayabildiğim kadar kitap toplamaya çalışacağım” şeklinde konuştu.
Öte yandan üniversite öğrencisi Ferit Kutlu, başlattığı kitap projesi için yetkililerden ve Eskişehirli vatandaşlardan destek beklediğini de açıkladı.