Adana’da bir ilkokulda sınıf öğretmeninin tayini çıkınca birinci sınıfta okuyan 38 öğrenci, bir haftadır öğretmensiz kaldı. Bir süredir eğitimlerine devam edemeyen öğrencilerin velileri, kadrolu bir öğretmen atanması için harekete geçti.
Çukurova ilçesinde bulunan Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nun 1-B şubesini okutan sınıf öğretmeni Mehmet Demir, okul müdürüyle sorun yaşayınca tayinini istedi. Mehmet Demir, Sarıhamzalı Mahallesi’nde bir okula müdür olarak atandı.
Emine Demir isimli bir öğrenci velisi "Çocuğum okulda olacağına bilgisayar oynuyor şu an. Kadrolu öğretmenimizi götürdüler" diye konuştu.
Velilerden Mustafa Demirgezen de, sınıfta öğretmen boşluğu olmasına anlam veremediğini vurgulayarak, “Yetkililer bir öğretmeni tayin edince yerine öğretmen koymayı bilmiyor mu? Bu nasıl bir eğitim sistemidir, yerine neden öğretmen gönderilmedi?” şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLARINIZA 1 SAAT ÇOBANLIK YAPACAĞIM”
Fevzi Mesut Evren ise hukuksal tüm haklarını kullanacaklarını ve avukat tutup imza toplayacaklarını dile getirdi. Uzun süredir her sınıftan bir öğretmenin geçici olarak 1-B sınıfıyla ilgilendiğini anlatan Evren, “1-2 saatlik öğretmenlerle bunu geçiştirmeye çalışıyorlar ve bir tanesi, ‘Geldim, 1 saat çocuklarınıza çobanlık yapacağım’ diyor. Nasıl eğitimciliktir bu? Nasıl idaredir? Bu okula nasıl güveneceğiz? Burası Adana’nın Çukurova semtinde iyi ve gözde öğretmenlerin kadro istediği bir okul. Bu okula güvenerek verdik çocuğumuzu. 2 ay kala çocuklar bomboş geliyorlar. Para istediler, öğretmenimiz karşı çıktı diye bu problemler çıktı” ifadelerini kullandı.
“23 NİSAN’DA ÇOCUKLARIMIZ EVİNDE OTURACAK”
Yasemin Salgat ise derslerin boş geçtiğini ve mağdur olduklarını vurgulayarak, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımız okulunu süslemek yerine evinde oturacaklar” dedi.
Eğitim-öğretim yılının bitmesine 2 ay kala, birinci sınıf gibi önemli bir eğitim safhasında bu olayın yaşanmasının skandal olduğunu söyleyen Salgat, “Benim çocuğumun başına kötü bir şey gelse kim sorumlu olacak? Bu skandala ortak olan herkesi şikayet edeceğiz. Duygusal olarak çocuğumun psikolojisini nasıl düzeltebilirim diye günlerdir düşünüyorum. Öğretmen istiyoruz bir an önce. Sınıfta sadece 4-5 öğrenci var şu an. Sesimizi çıkarmaya başlayınca, bir etüt merkezinden ayarladıkları geçici bir öğretmen getirmişler bugün. 2 ay sonra çocuğumun karnesini kim verecek? Çocuğumun psikolojisini nasıl düzelteceğim? Okula gönderemiyorum çocuğumu” diye konuştu.
"VELİLER SINIFA DOLAP YAPTIRMAK İSTİYORLARSA ALMA MI DİYELİM?"
Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Müdürü Mehmet Olgun ise yaptıkları işleri sabote etmek isteyenlerin kendilerine iftira attığını öne sürerek, “Bugüne kadar kimseden para istemedik, zorlamadık. Bazı veliler sınıfa dolap yaptırmak, fotokopi cihazı almak istiyorsa onlara alma mı diyelim?” diye konuştu.