Bu yıl sevgi ve hoşgörü temasıyla gerçekleştirilen Bahçeşehir Koleji Geleneksel Müzik Gecesi’nin konuğu Nil Karaibrahimgil, öğrencilerle birlikte sahneye çıktı. Peri şarkısını rap yeteneğiyle dikkatleri üzerine çeken 12 yaşındaki kız öğrenciyle birlikte seslendiren Karaibrahimgil, “Çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var” dedi.
Bahçeşehir Koleji Geleneksel Müzik Gecesi, bu sene İstanbul Kongre Merkezi’nde Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel’in katılımıyla gerçekleşti. Her yıl bir tema etrafında düzenlenen Müzik Gecesi’nin bu yıl ki teması ise ‘sevgi ve hoşgörü’ oldu. Tüm Bahçeşehir ailesini sevgi ve hoşgörü teması etrafında birleştiren bu özel gecede, 900 öğrenci yıl boyunca özenle hazırlandıkları muhteşem bir müzik ve dans şovuyla izleyenlerin karşısına çıktı. Her yıl sabırsızlıkla bekledikleri bu büyük gecede öğrenciler sahne heyecanlarını çok sevdikleri Nil Karaibrahimgil ile paylaştılar. Birbirinden güzel şarkılarıyla geceye renk katan ünlü sanatçı, öğrencilerle birlikte sahneye çıktı ve Peri şarkısını rap yeteneğiyle dikkatleri üzerine çeken 12 yaşındaki öğrenciyle birlikte söyledi.
MODERN DANSA SEVGİ VE HOŞGÖRÜ YORUMU
Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Geleneksel Müzik Gecesi’nde hem geride bıraktıkları eğitim yılı boyunca harcadıkları emekleri ve gösterdikleri başarıları kutladılar hem de sevgi ve hoşgörü mesajlarını tüm Türkiye ile paylaştılar. “Dünyayı sevgi ve hoşgörü kurtaracak” sözünden yola çıkarak hazırlanan modern dans gösterileri büyük beğeni topladı. Gecenin en büyük alkışını ise dansçı abi ve ablalarıyla sahneye çıkarak final dansını yapan anaokulu öğrencileri aldı. Programa ilgi gösteren 3500 izleyici ise dansçıları dakikalarca ayakta alkışladı.
“BİRLİKTE YAŞAMA EĞİTİMİ VERİYORUZ”
Sevgiyi, hoşgörüyü ve birlikte yaşama kültürünü benimsemiş, barışa inanan kuşaklar yetiştirmek için Bahçeşehir Koleji’nin üzerine düşeni yaptığını belirten BUEK Başkanı Enver Yücel Müzik Gecesi’nde yaptığı konuşmada “Dünyayı değiştirmek bizim elimizde. Pırıl pırıl gençler, birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar. Onlara öyle bir eğitim vermeliyiz ki gelecekte barış ve sevgi içinde birlikte yaşama kültürünü içselleştirmiş olarak iş dünyasına katılsınlar. Biz bu anlayışla çalışıyoruz. Ülke olarak en üst seviyelerde başarılar elde ediyoruz. Ama gönüller arasındaki köprüleri kuramadık. Birbirimizi çok anlamadık. Empati duygusu gelişseydi bunlar olmayabilirdi. Bu nedenle biz öğrencilerimizi birlikte yaşama kültürünün değerleriyle yetiştirmeye önem veriyoruz” diye konuştu.
“EN GÜZEL MESAJ SEVGİ VE HOŞGÖRÜ”
İlk defa 450 çocukla aynı sahneyi paylaştığını ifade eden Nil Karaibrahimgil ise “Benim için çok heyecanlı bir konser çünkü ilk defa 450 çocukla aynı anda sahnedeydim. Pırıl pırıl ve çok tatlılardı. Çok güzeldi. Dünyada çocukların bize verebileceği ve bizim de onlara verebileceğimiz en güzel mesaj sevgi ve hoşgörü. Şu anda herkesin buna ihtiyacı var. Hep beraber şarkı söyledik ve eğer bu değerleri hatırlatabildiysek ne mutlu bize. Çocuklar o kadar saf ve açıklar ki bizim onlardan öğreneceklerimiz var. Sevgi ve hoşgörüden daha güzel bir şey yok. Birbirlerini sevsinler ve her zaman birbirlerini anlamaya çalışsınlar” dedi.