Azerbaycan’da Akare Fuarcılık tarafından düzenlenen Eğitim Fuarı’na katılan Nişantaşı Üniversitesi, Azeri öğrenciler tarafında yoğun ilgi gördü.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Akare Fuarcılık tarafından düzenlenen uluslararası eğitim fuarında, ziyaretçiler Türk Üniversitelerine yoğun ilgi gösterdi. Eğitim fuarına, Türkiye, ABD, Kanada, Malezya’nın da aralarında bulunduğu 20 e yakın ülkeden devlet ve özel eğitim kurumları katıldı. Özellikle Türk üniversitelerinin stantları önünde kuyruk oluşturan Azerbaycanlı öğrenciler en çok, iktisat alanına ilişkin bilgi aldı. Fuarda stant açan Nişantaşı Üniversitesi ise en çok ilgi gören stantlardan başında yer aldı.
Nişantaşı Üniversitesi, Erasmus+ Koordinatörü ve Uluslararası Öğrenci Danışmanı Ferhat Bilgin Önol, hedeflerinin Azerbaycan’daki öğrenci adaylarını İstanbul’a çekerek eğitim almalarını sağlamak olduğunu belirterek, ”Bu anlamda Uluslararası programlarımızı, İngilizce programlarımızı geliştiriyoruz. Bunun yanı sıra Türkçe programlarımızı da geliştiriyor, büyütüyoruz. Tüm Azerbaycan’daki arkadaşlarımızı Üniversitemize bekliyoruz. Ayrıca Erasmus+ programlarında geçen sene Erasmus’a dahil olarak geliştirmeye başladık. Yaklaşık 72’nin üzerinde, Avrupa da, okulla anlaşmamız var. Bu anlaşmalardaki başarımızı da uluslararası öğrenci platformuna taşımak istiyoruz, o anlamda da bütün uluslararası öğlencilerimize okulumuz açık. Yaklaşık 13 bine yakın öğrencimiz var ve bu sayı bu sene 20 bini bulacak. Çok mutluyuz ve Azerbaycan’daki arkadaşlarımızı Üniversitemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Hitit Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler personeli Ali Saçak ise, ”Hitit Üniversitesi olarak Bakü’de Akare fuarcılık tarafından düzenlenen uluslararası eğitim fuarına katıldık. Hem yabancı uyruklu öğrenci sayısında hem de üniversitemizde yabancı uyruklu öğretim elemanı noktsında oldukça başarılı çalışmalar yapılmakta. Bizler de buradaki uluslararası fuarlara gelerek yapılan çalışmalarda Üniversitemizin ismini tüm dünyada duyuran tüm dünyaya hitap eder bir şekilde gelen ziyaretçilere anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Azerbaycanlı öğrenciler yoğun katılım gösterdiği Fuar 19 Nisan’da sona erecek.