Rize yoğun karyağışı nedeniyle 04 Ocak Pazartesi günü tatil edilen okulların salı günü tatil edilip edilmeyeceği merak konusu. Özellikle veliler bugün Cumhuriyet caddesinde yaşanan olaydan sonra endişeli. Ara sokakların tam olarak temizlenmeyişi, gece yaşanan ayaz nedeniyle sabah erken saatlerde buzlanma riski ve çatıların üzerindeki kar kütleleri çocuklarını erken saatlerde okula gönderecek velileri için oldukça tedirgin ediyor.

Veliler okulların ara sokakların temizlenene kadar en az bir gün daha tatil edilmesini istiyorlar. Öte yandan Rize valiliğinden akşam saatlerinde yapılan açıklamada Rize merkezde bir gün ara verilen eğitime 5 Ocak Salı günü devam edileceği bazı ilçelerde ise tatilin devam edeceği belirtildi.

TATİL EDİLEN İLÇELER


Valilikten yapılan açıklamada "Olumsuz hava koşulları nedeniyle Derepazarı, İyidere ,Kalkandere, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde 05.01.2016 tarihinde eğitime bir gün ara verilirken, Rize Merkez ve diğer ilçelerde eğitim ve öğretime devam edilecektir.
Güneysu ve İkizdere ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamında bulunan öğrenciler için eğitim ve öğretime 05.01.2016 tarihinde bir (1) gün süre ile ara verilmiştir." denildi.