ERZURUM'un Pasinler ilçesi Alvar Mahallesi'ndeki ortaokulun öğrencileri, İngilizce dersinde pratik eğitimlerini Atatürk Üniversitesi'nde Türkçe öğrenen yabancı öğrencilerle yaptı. Misafirleriyle İngilizce konuşan ortaokul öğrencileri, çeşitli konularda hazırladıkları sunumlarını da başarıyla gerçekleştirdi.
Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları 'Yabancı öğrencilerle İngilizce pratiği' projesi çerçevesinde yabancı uyruklu öğrenciler, Pasinler İlçesi Alvar Mahallesi'ndeki ortaokulda İngilizce dersine girdi. Tanzanya, Irak, Suriye, Zimbabve gibi ülkelerden Türkçe öğrenmeye gelen gençler, öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Sınıfta gruplara ayrılan öğrenciler, yabancı gençlerle İngilizce pratik yaptı. Öğrenciler, bir ders boyunca İngilizce sohbet etti. Daha sonra sınıfları gezen misafir öğrenciler, ortaokul öğrencilerinin hazırladıkları İngilizce sunumları dinledi. Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Bölümü'nde araştırmacı olarak görev yapan Emre Erdem, öğrencilerin İngilizce konusunda pratik yapmalarını sağladığını söyledi. Erdem, yabancı gençlerle sohbet eden öğrencilerin özgüvenlerinin de arttığını ifade etti.
Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Uzmanı Fatma Baysal, çeşitli ülkelerden Türkçe öğrenmek için gelen öğrencilerin İngilizce dersine girmesinin çok faydalı olduğunu vurguladı. Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören Tanzanyalı İlham Salim, çocuklarla yaptıkları İngilizce dersinin önemli olduğunu söyledi.
Alvar Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Murat Bulut, farklı ülkelerden öğrencilerle tanışıp sohbet etme imkanı bulduklarını söylerken, 7'nci sınıf öğrencisi Berinay Karadeniz ise "Yabancı öğrenciler gelmeden önce İngilizce konuşacak kimse yoktu. Onlarla sohbet ettikten sonra kendimi daha iyi ifade edebilmeye başladım" dedi.

FOTOĞRAFLI