Gürgentepe Şehit Ahmet Yaşar Anadolu Lisesi’nde okuyan 22 öğrencinin yazdığı öykü ve şiirlerden oluşan ‘Küçük Irmak’ isimli eser okuyucu ile buluştu.
Editörlüğünü Gürgentepe Şehit Ahmet Yaşar Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ömer Umur’un yaptığı ve 22 öğrencinin öykü ve şiirlerinin yer aldığı kitap Ordu ilinde ISBN numarası ve bandrol ile basılan ilk okul kitabı olma özelliğini taşıyor.
Tarih Öğretmeni Ömer Umur, okulda düzenlenen öykü ve şiir yarışmalarında öğrencilerin yazdıkları eserleri bir kitapta toplamayı düşündüklerini ve bunun için ilk etapta Öykü ve Şiir Atölyesi açtıklarını, önemli yazarları okula çağırarak öğrencilere öykü ve şiir yazma teknikleri konusunda eğitim verdiğini belirtti. Umur, “Bu eğitimin olumlu sonuçları ortaya çıkınca bu yazıları kalıcı hale getirmek için okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Fatma Kör, Gökhan Demir, Esra Özdemir Kuyrukçu ve Ekin Devrim Açıkgöz’den oluşan komisyon öğrencilerimizin yazılarını seçip yayına hazırladı. Kitabımızın önsözünü ünlü öykü yazarı Güray Süngü kaleme aldı. Kitabımızın kapağını ve ismini Türkiye’nin tek öykü gazetesi olan Kül Öykü Gazetesi yazarı Serkan Türk hazırlarken, basımını hemşehrimiz Hayat Yayınları sahibi Hayati Bayrak Bey üstlendi. Küçük Irmak kitabı Ordu ilinde ISBN numarası ve Bandrol ile basılan ilk, okul kitabı olma özelliğini taşımaktadır. Küçük Irmak uzun ve zahmetli bir süreç sonucu ortaya çıkmıştır” dedi.
Söz konusu kitaptan ilk etapta 200 adet basıldığını ve kısa sürede tükendiğini belirten Tarih Öğretmeni Umur, ikinci baskının da Eylül döneminde yapılacağını sözlerine ekledi. Umur ayrıca, İlçe Kaymakamı Murat Sarı, İlçe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Kuru’ya okul ve öğrenciler adına teşekkür etti.