Ortaokul ve lise öğrencileri Birinci Dünya Savaşı konulu bienal düzenledi. Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.
Gökkuşağı Koleji tarafından düzenlenen Birinci Dünya Savaşı konulu bienal renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler bienalde özellikle kadın ve çocukların Birinci Dünya Savaşı’ndaki durumuna vurgu yapan şiirler okudu, tiyatro oyunları sergiledi. Programa öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nden şube müdürleri de katıldı.
“Bizler Gökkuşağı Koleji olarak Birinci Dünya Savaşı ile ilgili programlara farklı bir boyut kazandırmak istedik” diyen Bahçeşehir Gökkuşağı Koleji Müdürü Bilal Ulucan, “Programımız diğer programlar gibi değil içerisinde Birinci Dünya Savaşı’nda kadınların ve çocukların durumu hakkında ilginç tiyatroların, oratoryoların, şiirlerin olduğu güzel bir programdır. Aslında Birinci Dünya Savaşı ile ilgili söylenecek çok şey var. Ama en anlamlısı Osmanlı Devleti’ne karşı diğer ülkeler yurdumuza niçin geldiler? Biz bu sorunun cevabını bir kez daha hatırlamak ve öğrencilerimize hatırlatmak için bu programı düzenledik. Tarih bir bütünlük içindedir. Bu bütünlüğü tam olarak geçmişten günümüze doğru bütün ayrıntılarıyla anlatmamız gerekiyor. Bunu yaparken klasik tarih anlayışı içerisinde değil videolarla, görsellerle ve tüm ayrıntılarıyla öğrencilerimizi de işin içine katarak anlatmamız gerekiyor” dedi.