Rize Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluında öğrencilerle buluşan ve öğrencilerin oldukça dikkatle dinledikleri yazar İrfan Gürkan Çelebi öğrencilere Mimar Sinan örneğini verdi.

Yazar Çelebi “Mimar Sinan, 99 yıl mimarlık yaptı ve son nefesine kadar eser üretmek için çok çalıştı. Sizin de başarılı olmanız için öncelikle ilgileriniz doğrultusunda bir hedefinizin olması gerekir ve hedefiniz çok çalışmanız gerekir.” Dedi.

Kitap Günleri kapsamında Rize’ye geldiğini belirten Çelebi, kitap okumanın önemine değindi. Yazar Çelebi, kitap okuma alışkanlığı olan bir kişinin kitap okumayana oranla her konuda farklı ve üstün olduğunu söyledi.

Rize’de bulunmaktan oldukça memnun olduğunu ve kitap fuarının Rize’de olması bu şehrin kültürüne katkı sağlandığını fuar için destek olan herkese teşekkür eden yazar öğrencilerin meraklı sorularına cevap verdikten sonra öğrencilere kitaplarını hediye etti. Rize’ye ve okula geldiği için okul müdürü Kadem Bakırcı, yazar Çelebiye teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti.