İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2018–2019 Akademik yılı mezuniyet töreni Karacaoğlan Yerleşkesindeki stadyumunda gerçekleştirildi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, üniversite hakkında kısaca bilgi vererek, "OKÜ olarak bugüne kadar 15 bin 68 ön lisans, 3604 lisans, 399 yüksek lisans, 12 doktora mezunu vermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sayı bugün verdiğimiz mezun öğrencilerimizle artmaya devam edecek"diye konuştu. Vali Ömer Faruk Coşkun ise, tüm öğrencileri tebrik ederek “Kurulduğu günden itibaren çok sayıda nitelikli eleman yetiştirerek başta Valiliğimiz olmak üzere ildeki diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapan, Osmaniye’nin ve bölgenin sorunlarına çözüm üretme noktasında her zaman katkı sağlayan Osmaniye Korkut Ata Üniversitemize başta Rektörümüz olmak üzere tüm hocalarımıza ve çalışanlarına bir eğitim-öğretim yılını daha başarıyla bitirdikleri için şükranlarımı sunuyorum"diye konuştu.
Konuşmaların ardından OKÜ Fakülteleri ve Meslek Yüksekokullarından, tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olan öğrenciler başarı belgeleri ve hediyeleri Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından verildi. Daha sonra okul birincileri mezuniyet kütüğüne plaket çaktılar. Törenin devamında Jandarma Teşkilatının 180. kuruluş yıldönümü münasebetiyle jandarma mensupları eğitimli köpeklerle gösteri yaptılar. Törenin sonunda, Vali Ömer Faruk Coşkun ile protokol mensuplarının öğrencilerin coşkusuna ortak olduğu kep atma töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet töreni konserle sona erdi.

FOTOĞRAFLI