Osmangazi Belediyesi, ilçedeki okulları güzelleştiriyor.
Bugüne kadar ilçedeki 200’den fazla okula çeşitli hizmetlerde bulunan Osmangazi Belediyesi, gençlerin daha iyi şartlarda eğitim görmelerini sağlamak için Sönmez Ortaokulu’nda çevre düzenleme çalışması başlattı. AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte Sönmez Ortaokulu’nu ziyaret ederek yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Dündar, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlamak, eğitim alanındaki yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Güçlü ve aydınlık bir Türkiye için gençlerin iyi şartlarda eğitim alması gerektiğinin altını çizen Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak okullarımızın taleplerini sıkıntılarınızı göz ardı etmiyoruz. Bu sıkıntıları gidermek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu gün de Sönmez İlköğretim okulunda eskimiş, yıpranmış yerleri tamir ederek, sınıflarımıza grip çıkarken karşımıza çıkan kötü görüntüyü ortadan kaldıracak çalışmaları başlattık. Aynı zamanda okulun çevre duvarını da yenileyerek güvenli hale getiriyoruz” dedi.
Osmangazi Belediyesi’nin eğitim alanında en ciddi yatırımları yapan belediye olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, “İlçemizdeki okulların ihtiyaçlarını gidermenin dışında, 2 yeni okul yapıyoruz. Bunlardan Hamitler’de yaptığımız Uluslararası Murat Hüdavendigar Lisesi, Türkiye’de tek bina olarak inşa edilen en büyük okulu oluyor. İnşallah eylül ayında yeni eğitim öğretim yılında hizmete açacağız. Yine, önümüzdeki hafta Mehmet Akif Mahallesi’nde 24 derslikli Osmangazi İlköğretim Okulu’nun temelini atacağız. Bunlar belediye olarak asıl görevimiz dışında geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlamak için yaptığımız yatırımlarımız. Güçlü bir Türkiye aydınlık ve gelecek için bu yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.
TORUN 30 YIL ÖNCE MEZUN OLDUĞU OKULDA DUYGULANDI
Başkan Dündar’la birlikte mezun olduğu Sönmez Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen AK Parti Osmangazi İl Başkanı Cemalettin Torun, ziyaret sırasında duygulu anlar yaşadı. 30 yıl önce mezun olduğu okulda öğrencilere bir konuşma yapan Torun, “1973-75 yılları arasında bende bu okulda öğrenim gördüm. Buradan mezun olduktan sonra eğitimime Hukuk fakültesinde devam ettim. Yavrularımıza nasihatim, güzel eğitim alıp, milletine, memleketine yararlı bireyler olsun diyorum” dedi.
Ziyaret sonunda Osmangazi Belediye Başkanı Dündar ve Cemalettin Torun, çocuklara futbol topu ve Bursaspor forması hediye etti.