Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesinde bulunan Kırka Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndaki her yer, adeta eğitime destek oluyor.
Okuldaki merdivenler, kapılar, duvarlar derslerle ilgi önemli konu başlıklarını barıdırıyor. Okul Müdürü Tezcan Korucuoğlu, yıl boyunca öğrencileri eğitim öğretim süresince dahil ederek farkındalık kazandırıp, bütün derslerde çeşitli etkinliklerle, öncelikli olarak farklı eğitim alanları düzenlediklerini belirtti. Bu konuda özellikle Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı’nın önerileri doğrultusunda çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Korucoğlu, "Bunlardan bir tanesi eğitim alanlarının düzenlenmesi idi. Sınıflarımız derslik sistemine göre düzenlendi. Kapılarımızdan başlıyarak, duvarlarımız, sıralarımız etkili bir biçimde düzenlendi. Ve bunu devamında bilim merdivenleri projemizi yaptık. Bu projeye, ’’Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenleri’’ sloganı ile başlattık. Öğrenciler merdivenleri çıkarken tek tek adım adım ilerliyorlardı ve Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce, Matematik ve Fen ve Teknoloji derslerinin tamamında etkinliklerin içerisinde yer alıyorlardı. Bu etkinliklere ek olarak bir diğer projemiz ise, Sosyal Bilgiler sınıfı öğretmeni Fatma Kurtoğlu’nun etkili bir çabalarıyla ortaya koyduğu Değerler Sokağı idi. Bu projede, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi öğrencilerimize farkındalık kazandırarak etkili bir biçimde öğrenimi sağlamayı amaçladık. Bir çok etkinlik görsel materyalle kaplamış durumda’’ dedi.
Kırka Mehmet Akif Ersoy Matematik Öğretmeni Elif Yılmaz ise;’’Öğrencilerin matematiğe olan ön yargılarını kaldırmak, formülleri daha rahat görsel hafızalarına yerleştirebilmek için böyle bir merdivenle ilgili bir proje yaptık. Bu proje sayesinde formülleri daha iyi gözlemlediğini gördük. Merdivenler sayesinde öğrencilerin TEOG başarılarında artış sağlanmış oldu’’ dedi.
Okulun 8. sınıf öğrencisi Eda Şen ise; ’’Öğretmenlerimizin yapmış olduğu Merdiven projesiyle, farkında olmadan cümleleri okuyoruz. Derslerimizde başarılı olmamızı sağlıyor’’ dedi. Bir diğer 8. sınıf öğrencisi Fatma Nur Koca ise; ’’Öğretmenlerimiz sınavlarda başarılı olmamız için, dersler hafızamızda daha iyi yer etsin diye bize böyle görseller hazırladılar. Sınavlarımızda bir nebze de olsa notlarımızda artış oldu. Hepsine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Kırka Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Yaren Genç ise; ’’Din dersinde bilgileri ve konuları öğreniyoruz ve de öğretmenimiz bu konularda çok yardımcı oluyor’’ dedi.