Özel Rize Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri; (1) Ege Ahmet BALTAŞ ve Zümra DELİHASAN Kimya ana alanı Ekolojik Denge temasında, (2) Merve Irmak BALAYDIN, Teknolojik Tasarım ana alanı STEAM temasında ve (3) Mehmet Eren DEMET, Mustafa Tuğra KESEPARA ve Oğuz Erdem AZAK, Yazılım ana alanı STEAM temasında TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında hazırladıkları projeler ile akademisyenlerden oluşan jüride ön değerlendirme aşamasını geçerek Erzurum bölge değerlendirmelerinde yarışmaya katılmaya hak kazandılar.

Akademisyen üç jürinin ön değerlendirmesinde başarılı olan projeler bölge değerlendirmelerine davet edildi. Bölge aşamasına davet edilen proje sahipleri TÜBİTAK’ın sayfasında ilan edilmiş olup bölge yarışmaları proje değerlendirmeleri 15-16 Haziran 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılacak. Bölge yarışmalarında dereceye giren projeler Türkiye finaline katılacak.

Rize Bahçeşehir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aziz Sonkaya konuyla ilgili olarak duygu ve düşüncelerini paylaştı. Sonkaya; Özel Rize Bahçeşehir Koleji ailesi olarak geçtiğimiz aylarda ilk kez katıldığımız TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında iki proje ile bölge yarışmasına katılıp sonrasında ise bir tanesi ile bölge derecesi almaktan çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ortaokulda da bu yıl ilk kez katıldığımız proje yarışmasından öğrencilerimizin üç projesinin bölge sergisine kabul alması ile mutluluğumuz arttı. Amacımız projelerin bölge değerlendirmelerini de geçerek Türkiye finaline kalması ve Rize’yi orada temsil etmektir.

problem çözen, iş birliği yapan ve çok kültürlü yaşam becerilerine sahip olan öğrencilerin yetiştirilmesi sürdürülebilir başarı ve beceri gelişimi için bilgi toplumunda önem arz etmektedir. Sürdürülebilir başarı ve hedeflerimize ulaşmak için sahip olmamız ve kullanmamız gereken beceriler sürekli değişiyor. Her geçen gün daha fazla sayıda yeni becerilere ihtiyaç duyuyor ve onları edinme durumu ile karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin, 21. Yüzyıl becerileri ve 2030 becerileri artık birden fazla becerinin birlikte çalışmasıyla ortaya çıkmış olan becerilerdir. Artık beceriler daha kompleks ve birbirine entegre olmuş durumda. Geleceğin vazgeçilmez ve yararlı bireyleri olmak öğrencilerimize bu becerilerin şimdiden kazandırılması ile mümkün olacaktır. Rize Bahçeşehir Koleji olarak bu vizyonda öğrencilerimizi bilgi-beceri-yeterlilik bağlamında onları geleceğe hazırlarken bu misyonu içselleştirmiş yönetici-idareci-öğretmen kadrosuyla eğitim-öğretime salgın döneminde de hız kesmeden devam etmekteyiz.

Özel Rize Bahçeşehir Koleji olarak Türkiye genelinde ve uluslararası alanda yapılan projelerde, yarışmalarda ve turnuvalarda Rize ilini temsil etmekte ve başarılar elde etmekteyiz. Amaç sadece ülkemizde değil yurtdışında da başarılı olan öğrenciler yetiştirmektir. Kolejimizde elde edilen TÜBİTAK başarılarını TEKNOFEST projeleriyle sürdürmek istiyoruz. Açıklanmaya başlanan sonuçlar ise bizleri mutlu etmektedir. Okulumuzda kurduğumuz uluslararası düzeydeki bilim merkezleri ve atölyeler öğrencilerimiz için günün her saatinde kullanıma hazırdır. Bölge okulu olma yolunda akademik çalışmalarının yanına proje üretme ve patent alma konusunda da ciddi mesafe kat ettik. Bölge yarışmasına proje gönderen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bölge değerlendirmelerine katılmaya hak kazanarak başarılı olan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bölge yarışmalarında başarılar diliyoruz.