Coşkun MENEK / ERZİNCAN, ()-MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un liselerde fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerini üniversitelerden akademisyenlerin vereceğini açıklaması üzerine ilk çalışma Erzincan'da başlatıldı. Erzincan Lisesi'nde Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, din kültürü ve ahlak bilgisi, Prof. Dr. Ekrem Köksal kimya, Doç. Dr. Erhan Zeytun biyoloji ve Öğretim Görevlisi Selçuk Kılıç ise fizik derslerine girdi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Proje Okulu' olarak kabul edilen Erzincan Lisesi’nde, akademisyenler bugün öğrencilere ders verdi. Okul Müdürü İbrahim Salar'ın yaptığı görüşmeler sonucunda Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Prof. Dr. Ekrem Köksal kimya, Doç. Dr. Erhan Zeytun biyoloji ve Öğretim Görevlisi Selçuk Kılıç ise fizik derslerine girdi.
Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Köksal, "Bir kimya öğretmeni olarak burada derse girmek beni çok heyecanlandırdı. İnşallah bu yıl boyunca gençlerle kimya adına bildiklerimizi paylaşıp günü geldiğinde inşallah bu gençlerimiz de burada başka öğrencilere faydalı olmalarına katkı sağlayabilirsek bizi sevindiren en önemli etken olacaktır" diye konuştu. 
Biyoloji dersinde lise öğrencileriyle buluşan Doç. Dr. Erhan Zeytun, temel bilgilerin akademik bilgilerle karışımının öğrencilere faydalı olacağını belirterek, "Temel bilgilerin akademik bilgilerle karışımı ve öğrencilerin konuyu çok daha farklı yönleri ile görmelerine olanak sağlayacaktır. Ufuklarını genişletebilmek ve daha uzaklara bakabilmek için önemli bir adım olacaktır" dedi.
Derslerdeki amaçlarının öğrencileri işlemek, var olan bilgilerini artırmak olduğunu belirten öğretim görevlisi Selçuk Kılıç, şunları söyledi: "Bizim buradaki hedefimiz öğrencileri işlemek. Var olan bilgi ve birikimlerini arttırmak ve bunun neticesinde öğrencilerimizi Türkiye'de belli üniversitelere gönderebilmek. Tabi Erzincan Lisesi’nin proje okulu olması özellikle de göz önünde bir okul olması çok önemlidir. Üniversite sınavlarında da üst üste başarı elde etmiş bir lisedir. Ayrıca Türkiye'de adından bayağı söz ettirmiş bir okuldur."
Akademisyenlerin derse girmesi projesinde tarihi Erzincan Lisesi’nin proje okulu seçildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kendisinin de haftada iki gün din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine gireceğini kaydetti. Konularında uzman olan akademisyenlerin derse girmelerinin çocukları motive edeceğini ifade eden Gün, "Özellikle üniversite ile iş birliği içerisinde olunması hususu bizi heyecanlandırdı. 27 yıllık öğretmenlik hayatımda öğrenciler kadar heyecanlıyım en az onlar kadar heyecanlı olmakla birlikte bugün aynı zamanda üniversiteden gelen kıymetli akademisyenlerle birlikte okulumuzda olmak bizi daha da heyecanlandırmaktadır" diye konuştu.