Kısa adı SODİMER olan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği Başkanı Prof Dr. Levent Eraslan tarafından 3 Mart akşamı online olarak Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ve Rize’de görev yapan öğretmenlerin bir araya geldiği ‘Pandemi Döneminde Öğretmen’ olmak adlı seminer gerçekleştirildi.

Rize Valiliği ve Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Pandemi Döneminde Öğretmen Olma’ sürecini konu alan SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan’ın Uzaktan eğitim sürecinin nasıl başladığını, sürecin ilk zamanlarından şimdiki zamana kadar olan süreçte nasıl bir değişim ve gelişim gösterdiğini, öğretmenlerin bu sürece nasıl uyum sağladıklarını ve süreçte ne gibi fedakarlıkları gösterdiklerini interaktif olarak katılımcılarla konferans sonrası yapılan soru cevap bölümünde sohbet havasında konuştular.

Pandemi döneminde öğrencilerin fırsat eşitsizliği içinde uzaktan eğitim sürecine, öğretmenlerin destekleriyle nasıl başladıklarını ve devam ettiklerini İl ve İlçelerde görev yapan öğretmenlere söz vererek süreci onların anlatımıyla değerlendirdi. Online eğitim sürecinde devlet okullarına söz hakkı veren Sayın ERASLAN uzaktan eğitim sürecini devlet okullarına nazaran daha hazırlıklı bir şekilde başlayıp devam eden özel eğitim kurumlarına da söz hakkı vererek, Pandemi Döneminde eğitim verme noktasında özel okulların bu süreci nasıl değerlendiklerini öğrenmek için Bahçeşehir Koleji Rize Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Sonkaya’ya söz verdi.

Sonkaya, “Sürece Dijital Okul formatında zaten hazırdık. Kesintisiz ve sistemli eğitim modellemesinin öğrencilere adapte edilmesi üzerinde imkanların 4. Sanayi devriminde artık global ve 5. Sanayi devriminde ülkeler arasında sınırların artık eğitim ve üretim materyali olarak ülke nezdinden ziyade bireysel tasarım ve üretim becerisiyle olacak. Bu noktada dijital okulculuğun ve ilgili eğitim sisteminin hazırlığını BUEK Başkanı Sayın Enver Yücel tarafından çok önceden altyapısı hazır hale getirildi ve öğrencilere bu noktada güçlü imkan sunduk” dedi.