1984 yılında Anadolu Dershanesi olarak Rize’de eğitim camiasında hizmet vermeye başlayan ve geride kalan 35 yılda birçok öğrenciyi hayallerine kavuşturan ve son 4 yıldan bu yana Rize merkezde Özel Yeşil Anadolu Temel Lisesi olarak hizmetine devam ediyordu. Okul yönetimi aldığı kararla okulun adını Özel Yeşil Anadolu Koleji olarak değiştirirken okulu da fiziksel olarak daha modern bir binaya taşıdı. Değirmendere Mahallesi Hayrat caddesindeki okulun yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Okulun açılışına Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Özel Yeşil Anadolu Koleji Eğitimde Bir Markadır.

Açılış programında konuşan okul müdürü Özcan Yılmaz, Özel Yeşil Anadolu Koleji’nin Rize’de eğitimde bir marka olduğunu ve marka olmaya devam edeceğini söyledi. 35 Yıldır eğitim camiasına hizmet ettiklerini belirten Yılmaz: “Yeşil Anadolu Koleji 1984 yılında Anadolu Dershanesi ismi ile Rize’mizin ilk özel dershanesi olarak hizmet verdikten sonra son 4 yıldır da temel lise olarak Rize gençlerinin eğitimine katkıda bulunmuştur. Bu süre zarfında Rize’de bir eğitim markası olmayı da başarmıştır. Bu başarımızın ana sebebi son 20 yılda birlikte uyum içerisinde çalışan mesai arkadaşlarımıza, çok değerli öğretmenlerimize ve tüm personelimizin özverili ve gayretli çalışmasıdır.

2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren yine kendi ismi ile Yeşil Anadolu Koleji olarak Rize’de yaşayan halkımızın teveccühleri ile var olmaya inşallah devam edecektir.”

Rize’mize Güzel Bir Eğitim Kurumu Kazandırıldı.

Okulun açılışını yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize’de eğitim camiasına yeni bir kurumun katıldığı için mutlu olduğunu belirtti. Başkan Metin: “Bu camianın içerisinden çıkmış olmam, eğitimci olmam, öğretmen arkadaşlarımla yıllardır bir mesaiden sonra burada olmam, ayrıca Rize’mize güzel bir eğitim kurumunun kazandırılması veya devam ettiriliyor olması bu anlamda önemli bir gün. Biz sloganlarımızda hep şunu söylüyorduk “eğitim içerimizdeki aslanları uyandırma sanatıdır”. Eğitim öğretim bu tür mekanlar, nitelikli hocalarımızla beraber donatılması fiziksel anlamda donatıların iyi olması hakikaten içerimizdeki bu yetenekleri ortaya çıkartıyor ve yarınlarımızı da onlar yönetecek.

İnşallah iyi bir eğitim dönemi olur öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için. Bunları hep Rize’ye katkı olarak düşünüyoruz. Daha nice güzel eğitim yılları diliyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir dinletisinin ardından okulun açılışı; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Okul Müdürü Özcan Yılmaz ve öğretmenler tarafından gerçekleştirildi.

Açılışın ardından protokol ve davetliler okul binasını gezip okul hakkında bilgi aldılar.