Bir ay önce, Balıkesir’in Erdek İlçe Müftülüğünden, Rize İl Müftülüğüne atanan İsmail Yalçın, “Rize bütün coğrafyasıyla adeta bir botanik bahçesi görünümünde. İlk geldiğimde çok merak ettiğim, Güneysu Kıble dağında yapılan camiyi ziyaret ettim. Tahiyyetü'l mescit namazının ardından nafile ve şükür namazlarımızı eda ettik. Karadeniz bölgemiz ve bilhassa Rize’yi daha önce televizyonlarda gösterilen belgesellerden tanıyordum. Gerek Kıble dağındaki camimiz, gerekse, Müftü Yusuf Karalı Eğitim Merkezimizin yapıldığı noktalar dehşet verici ve büyüleyici güzellikte bir coğrafya hakım konumdadır. Bu kıymetli eserleri yaptırma kararı alanlardan ve yapımları için hayırda bulananlardan Allah-ü tela razı olsun. İki cihanda mükâfatları bol olsun inşallah.” dedi.

Rize’nin, çiçeği burnunda yeni İl Müftüsü İsmail Yalçın, “Öncelikle Rizeli hemşerilerimin, bu yeni görevim nedeniyle şahsıma ve güzide teşekküllümüze göstermiş oldukları çok sıcak misafirperverliğe ve yakın ilgiye dualarımla, teşekkürlerimi iletiyorum. Rize tüm coğrafyasıyla âdeta bir botanik bahçesi görünümünde. Bu kadar natürel güzelliği ve beraberinde çay nimetini bu güzel insanlarımıza ve memleketimize bahşettiği için, Allah-ü telaya Hamd-ü senalar ediyorum. Bir aya yaklaşan görevim süresince hizmet birimlerimizi, kadromuzu, şehrimizin yöneticileri, hayırsever insanlarımız ve kısacası Rize’yi ve Rizelileri tanıyor, tanıdıkça bu kadar güzel ve çalışkan insanlarımızın bulunduğu bu cennet şehrimize bu zamana kadar gelememenin de eksikliğini hissediyorum. Allah, inşallah güzel ve kalıcı hizmet vermek için, şimdi görevli olarak gelmeyi nasip etti. Şükürler olsun. Rizeliler bizlere gönüllerini açtılar, inşallah bizlerde tecrübeli kadrolarımızla onlara hizmetlerimizin her noktasında Kapılarımızı sonuna kadar açmış durumdayız. Değerli Yusuf Doğan hocamızın gayretle ve ihlasla yürütmüş olduğu hizmetleri çoğaltarak, kısa zamanda halkımızın manevi hizmetine sunmaya devam edeceğiz.  Yeni olarak ilk etapta, Çayeli ilçemizde, Diyanet İşleri Başkanlığımıza ait yatılı bir Kur-an kursu yapma çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu Kur-an kursumuz akademik ve teknolojik ağırlıklı, çok amaçlı üniversite kalitesinde bir birim olacaktır. Malumunuz Rize’mize bu gibi yurt ve eğitim kurumlarının yapılabilme noktasında arsa konusunda sıkıntılar yaşandığını tespit etmiş olduk. Birkaç noktadaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu binanın biran önce yapımına başlayabilmemiz için üzerinde çalıştığımız arsalar yeterli olmayabilir. O nedenle hayırsever Rizeli hemşerilerimizin arsa bağış yardımlarına veya yer konusunda bizlere yeni bilgiler verebilecek insanlara ihtiyacımız vardır. Bu arsa, en az 5 ile 10 dönüm arasında olmalıdır. “ dedi.

Yeni Rize Müftüsü İsmail Yalçın kimdir?  “1955 yılında Manisa'nın Kula ilçesinde doğan Müftü Yalçın, sırasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde göreve başladıktan sonra Uşak'ta vaizlik görevinde bulundu. Ardından, Ankara'da 9 ay süreyle yabancı dil kursuna katılan Müftü Yalçın, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi Arapça Bölümü'nde, üç yıl öğrenim gördü.  İsmail Yalçın, daha sonra sırasıyla Malatya Hekimhan, Gömeç, Marmara Adası, Savaştepe ve Erdek’te görev yaptı. 30 yıllık devlet memuru olup, evli ve beş çocuğu vardır.” HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI