İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1-3 Haziran tarihleri arasında VI. Robot Yarışması düzenledi. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lise, meslek lisesi ve üniversitelerden toplam 170 öğrencinin katılım sağladığı yarışmada farklı özellikler taşıyan 143 robot; serbest, mini sumo, sumo ve çizgi izleyen kategorilerde yarıştı. 4 farklı kategoride dereceye giren öğrencilere İstanbul Aydın Üniversitesi’ni tercih etmeleri halinde başarı bursu sağlanacak.
YARIŞMANIN ŞAMPİYONLARI
Mini Sumo Kategorisi’nde Bahçelievler Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Huzeyfe Furkan Ergül, Berkay Metin Batu, Ömer Özden, Furkan Yayla ve Furkan Özcan ‘Zeus’ adlı robotla birincilik kazanırken, ikinciliği Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Batuhan Kurt, Yunus Emre Kulaksızoğlu, Hasan Nezir, Yaren İpek ve Buse Havutlu ‘Bal’ adlı robot ile aldı. Üçüncülük ise Sabancı Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nden Furkan Özcan, Samet Can Bilge, Berat Kaysal, Ebubekir Kolay ve Faruk Akduman’a Devrim adlı robotla gitti.
Sumo Kategorisi’nde Marmara Üniversitesi’nden Emre Tarhana, Kaan Eroğlu, Samet Mumcu, Mesut Yılmaz, Yusuf Emre Kulaksızoğlu ‘Helon’ adlı robotla birincilik kazanırken, ikinciliği Marmara Üniversitesi’nden Doğukan Cemil Özeren ve Serdar Doğan ‘Senju’ adlı robot ile aldı.
Çizgi İzleyen Kategorisi’nde ise birincilik ödülü Pendik Lisesi’nden Kadir Yavuz, Ahmet Serhat Aykılıç, Aydın Sarıdere, Cengizhan Dersmek ve Göktuğ Akkuş’a giderken, Melik Şeker ve Musa Baskın ikinci oldular.
Serbest Kategorisinde ise İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Mehdi Bashiri Ghotourlar, ‘Engelli Diş Fırçası Robotu’ ile birinci oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Koray Yıldız, Fatih Bozkurt, Aydın Bilgin ve Burak Yapıcı da ‘Robotic Hand’ ile ikinciliği elde etti. Üçüncülük ise ‘Followcam robotu’ ile Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ömer Özden, Samet Can Bilge ve Furkan Özcan’ın oldu.