Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS ()-SİVAS Hizmet Vakfı tarafından 2 yıldır sürdürülen burs kampanyası bu yılda devam ediyor. Bu yıl 'Sivas Evlatlarına Sahip Çıkıyor' sloganıyla başlatılan burs kampanyasında 5 bin öğrenciye burs verilmesi hedefleniyor. Önceki yıllarda 150 TL olan burs miktarı da 200 TL’ye çıkarıldı. 
Sivas Hizmet Vakfı burs başvuruları bugün başlıyor. Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve Sivas Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Uğur Akkuş ile Valilik Hasan Canpolat Salonunda düzenlediği basın toplantısında burs kampanyası hakkında bilgi verdi.  Vali Ayhan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ülkemizin kalkınması, gelişmesi için ciddi anlamda yatırımlar yapılan bir dönemden geçmekteyiz. Muhakkak ki yapılan her yatırım ve hizmetler ülkemiz ve insanımız için bir değer ve anlam ifade etmektedir. Ancak, insana yapılan yatırım, eğitime yapılan hizmetin yeri ve önemi her şeyden daha önceliklidir ve değerlidir.  Bu vesile ile Sivas Hizmet Vakfı olarak önceki eğitim dönemlerinde yapmış olduğumuz gibi bu sene de üniversite öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamak için burs desteği vermeye devam edeceğiz. Geçen yıl sadece üniversite öğrencilerine verdiğimiz bursun kapsamını genişletmeyi düşünüyoruz. Meslek Lisesi öğrencilerimize mesleki eğitimi teşvik amacıyla burs vermek için çalışmalarımız devam ediyor. 'Tut Elimden' projesi kapsamında, kırsaldan kente kadar, şehrimizin herhangi bir yerinde imkânsızlık yaşayan başarılı öğrencilerimizin eğitimlerine destek vereceğiz"  dedi.

AYLIK BURS MİKTARI 200 TL OLDU 
Geçen yıl 150 lira olan burs miktarının 200 lira olduğunu, 8 ay boyunca öğrencilere ödeneceğini belirterek Vali Ayhan, "Ailesi Sivas'ta ikamet eden ve Sivaslı olan üniversite öğrencilerimizden gerekli şartları taşıyanlar burs için başvuruda bulunabileceklerdir. Bu şartlar geçmiş yıllardaki şartların aynısıdır.  Burs başvuruları bugün başlıyor. Sivas Hizmet Vakfı internet sitesindeki 'Burs Başvuru Formu' doldurularak yapılacaktır. Son başvuru tarihi 30 Eylül’dür. İnternet sitesinden alınacak başvuru formu imzalandıktan ve istenilen belgeler eklendikten sonra Osmanağa Konağı’ndaki vakfımıza teslim edilecektir. Resmi verilere dayanılarak tamamen dijital ortamda yapılacak olan değerlendirme sonucu, burs almaya hak kazanan öğrencilerimiz, TC numaraları ile yine Vakıf sitesinden burs almaya hak kazanıp kazanmadıklarını öğreneceklerdir" diye konuştu.

'ÖĞRENCİLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "İki yıl önce yine Sivas Hizmet Vakfı önderliğinde başlayan bu proje ufak, tefek zorluklarda olsa başarılı bir şekilde geldi. Yine inşallah bu sene de Sivas Hizmet Vakfı olarak yine Sivaslı olup Sivas’ta eğitim gören öğrencilerimize burs vereceğiz. Sınır koymadık. Hedefimiz çok büyük. Bu noktada hedefe ulaşma noktasında Sivaslı hemşerilerimizin ve hayırseverlerimizin desteğini ihtiyacımız var. Bizler hem kurumsal olarak hem de bireysel olarak destek olacağız. Sivas Hizmet Vakfı olarak öğrencilerimize 8 ay boyunca 200 lira ile destek olacağız. Ama ondan önemlisi belki Sivaslılar olarak Sivas Hizmet Vakfı öncülüğünde Sivaslı öğrencilerimizin, Sivas’ta eğitim gören öğrencilerimizin yanında olduğumuzu göstermek belki de verdiğimiz burs miktarından çok çok daha önemli önemli olan bu aslında. Yoksa bizim verdiğimiz 200 liranın miktardan ziyade Sivaslılar, Sivas’taki hayır sahipleri öğrencilerine sahip çıkıyor anlayışını verebilirsek bu çok önemlidir." dedi.