SİVAS'ta anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim öğretim gören 118 bin öğrencinin en az bir spor dalı ile tanışmalarını sağlayacak olan "Spor Sivas" projesinin basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
Sivas Valiliği Ahmet Muammer Bey Salonunda yapılan toplantıya Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ile ilgili kurum müdürleri ve personeller katıldı.
Çocukların hayatlarında sporu bir hayat felsefesi, yaşamın bir parçası haline getirmek ve ders başarılarına katkı sağlamak üzere hazırlanan projenin tanıtımını yapan Vali Salih Ayhan, Sivas'ta 118 bin öğrenciyi sporla buluşturmak istediklerini ifade etti. Vali Ayhan, Valilik himayelerinde Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün yürüteceği, bazı kurumların da işbirliği ile katkı sağlayacağı "Spor Sivas" projesinin seçilen sporcu adayı çocukların, antrenörler ve beden eğitimi öğretmenlerinin de yer aldığı sunum programının 20 Şubat tarihinde yapılacağını söyledi. Proje kapsamında il genelindeki tüm öğrencileri tek bir havuz içerisinde toplayacaklarını, beden eğitim öğretmenleri ile antrenörlerin de katkılarıyla herkesi spora sevk edeceklerini ifade eden Ayhan, "Projemiz eğitim-öğretim dönemi boyunca devam edecek. Kurumlarımızın güçlü yapıları var, üst düzey salonlarımız ve spor materyallerimiz var. Ancak fiziken gerçekleştirdiğimiz bu değişimi insanın içerisine sokamadık, fiziki alt yapıdaki başarımızı sporcu yetiştirmede gösteremedik. Biz de sahada projeyi birebir takip ederek, il merkezi ve ilçelerde öz güveni yüksek, spor ahlakı olan gençlerimizle stadyumlarımızı, spor salonlarımızı ve havuzlarımızı öğrencilerimizle doldurarak, onların sesleriyle şenlendirmek istiyoruz" dedi.
Okulları sadece akademik bilgiye dayalı anlayıştan uzak tutmak istediklerine dikkati çeken Vali Ayhan, "Eğitimi sınıflara hapsetmeyeceğiz, düşünmeye vakit bulacağız, öğrencilerimizin vücutlarını daha iyi kullanmalarını ve sağlıklı olabilmelerini sağlayacağız. Böylece iyi bir nesil yetiştirme imkânı bulacağız. Bu güzel projeyi hazırlayan ve katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Proje içerisinde yer alan spor branşları da, futbol, masa tenisi, voleybol, basketbol, atletizm, satranç, güreş, halkoyunları, okçuluk, yüzme ve oryantiring gibi 15 adet branşta öğrencilerimizi spora akredite edeceğiz" diye konuştu.
4 Eylül Spor Salonu'nun yeriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, "TOKİ Başkanlığımız ile bir görüşme gerçekleştirdik. İlimizdeki salon yıkılmayacak. Sportif faaliyetlerde kullanılmasına devam edilecek. Sporcularımızın arzu ve istekleri doğrultusunda burayı iyileştirerek, standardını yükselteceğiz" diye konuştu.
Belediye Başkanı Sami Aydın ise belediye olarak projeye katkı sunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, "Gençlerin spora yönelmeleri hem yeteneklerini geliştirecek, hem de başarılarını ortaya çıkacaktır. Hedefimiz projeyi amacına ulaştırmaktır. En güzel yatırım çocuklarımıza yapılan yatırım" dedi.

FOTOĞRAFLI